Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Acord! Jucătorul cu peste 70 de meciuri în Serie A va juca în România până în 2026. A fost coechipier cu Ştefan Radu şi are un CV impresionant

Acord! Jucătorul cu peste 70 de meciuri în Serie A va juca în România până în 2026. A fost coechipier cu Ştefan Radu şi are un CV impresionant

Superliga

Comentarii

Hermannstadt are un sezon liniştit, deşi a ratat dramatic play-off-ul, chiar în ultima etapă a sezomnului regular. Trupa lui Marius Măldărăşanu a început play-out-ul în forţă, scor 3-0 cu Dinamo, iar sibienii par scăpaţi de grijile retrogradării.

Deşi se anunţă o candidată serioasă la câştigarea play-out-ului, Hermannstadt nu va putea evolua în acest sezon în cupele europene, deoarece clubul este în insolvenţă, astfel că fanii sibieni vor mai avea de aşteptat până când îşi vor putea vedea favoriţii la treabă în faţa unor formaţii puternice de pe ”Bătrânul Continent”.

Hermmanstadt îşi doreşte să îl păstreze pe omul cu cel mai impresionant CV din play-out!

Alessandro Murgia (27 de ani) va rămâne, cel mai probabil, la Hermansntadt şi din sezonul următor. Mijlocaşul italian este îmrpumutat de SPAL Ferrara la Sibiu până la finalul acestui sezon, iar oficialii lui Hermannstadt intenţuiesc să prelungească înţelegerea până în 2026.

Cu toate acestea, Tuttomercatoweb susţine că Murgia este în atenţia unor cluburi din Italia, însă SPAL nu a primit nicio ofertă concretă până acum, astfel că şansele ca acesta să continue la Hermannstadt sunt mari.

În acest sezon, Murgia a bifat 21 de meciuri în toate competiţiile, a marcat un gol şi a pasat decisiv de două ori. Cota sa de piaţă este estimată de Transfermarkt la 500.000 de euro.

Cine este Alessandro Murgia?

Alessandro Murgia este un produs al academiei lui Lazio Roma, pentru care a bifat şi 31 de meciuri, într-o perioadă în care era anunţat unul dintre cei mai talentaţi tineri jucători italieni.

În sezonul 2019/2020, SPAL a retrogradat în Serie B, iar în sezonul 2022/2023 a ”căzut” în Serie C. În sezonul 2021/2022, Murgia a fost împrumutat la Perugia, unde a bifat doar patru meciuri.

La 27 de ani, Alessandro Murgia a bifat 71 de meciuri în Serie A, unde a marcat 2 goluri, plus 46 de jocuri în Serie B, cu un singur gol marcat.

De asemenea, Murgia are zeci de prezenţe în naţionalele U18, U19 şi U21 ale Italiei.

În iarna lui 2021, Universitatea Craiova a fost interesată de achiziţionarea lui Alessandro Murgia, însă mutarea nu s-a mai concretizat în acel moment.

 

Afla mai multe despre: superligahermannstadtalessandro murgialaziospal ferrara 

viewscnt
Articole similare