Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Bogdan Cosmescu a comentat grupa puternică a României de la Cupa Mondială de Rugby! "Noi cu Africa de Sud nu putem juca decât o dată în viaţă"

Bogdan Cosmescu a comentat grupa puternică a României de la Cupa Mondială de Rugby! "Noi cu Africa de Sud nu putem juca decât o dată în viaţă"

Rugby

Comentarii

Comentatorul Orange Sport, Bogdan Cosmescu, a oferit câteva impresii despre grupa "stejarilor". România debutează sâmbătă, la Cupa Mondială de Rugby, în direct pe Orange Sport 3 şi Orangesport.ro, de la 16:30.

Cupa Mondială de Rugby, 8 septembrie-28 octombrie, este integral pe canalele Orange Sport

Bogdan Cosmescu este unul dintre cei mai vechi, talentaţi şi apreciaţi comentatori sportivi din România. Şi-a început cariera în 1996 şi de atunci a comentat mii de meciuri. Specializat în rugby, comentatorul Orange Sport a oferit câteva impresii despre Cupa Mondială, care se vede integral pe Orange Sport

"Stejarii" au fost la toate ediţiile Cupei Mondiale, din 1987, până în 2015. În Franţa, România va juca cel puţin patru meciuri:

  • România - Irlanda, 9 septembrie 
  • România - Africa de Sud, 17 septembrie
  • România - Scoţia, 30 septembrie 
  • România - Tonga, 8 octombrie.

Cu o grupă grea la orizont, Bogdan Cosmescu a tras câteva concluzii şi a vorbit despre situaţia rugby-ului românesc. 

"Sunt un pic subiectiv, că e sportul care-mi place cel mai mult. Mi se pare cel mai important eveniment sportiv al anului. 

Să spun că în fotbal se poate întâmpla orice. Dacă joci de 10 ori cu Brazilia şi Argentina, o dată îi păcăleşti. Aştia cu care jucăm noi la rugby te bat de 1.000 de ori. Diferenţa fizică e atât de mare... Sper să iasă sănătoşi de pe teren. 

E foarte complicat de întreţinut acest sport în România, normal că a scăzut. Cert e că avem o bază de selecţie infimă, ca toate celelalte sporturi. Noi avem cinci echipe adevărate de rugby, şase cu bunăvoinţă. Federaţia se străduieşte pentru asigura un cadru competitiv, doar că lumea nu înţelege că nu doar administrativ se rezolvă situaţia. 

Să ne înţeleg. Orice ar face România acolo nu poate fi subiect de mişto, mi-e teamă de înfrângeri usturătoare. Nu poţi face mişto de un om care se străduieşte, dar din start pleacă cu un handicap acolo. 

Noi nu avem cum să ne întâlnim prea des cu băieţii ăştia. Noi cu Africa de Sud nu putem juca decât o dată în viaţă", a declarat Bogdan Cosmescu, cu o zi înainte de startul Cupei Mondiale de Rugby, din Franţa. 

 

Afla mai multe despre: rugby romaniabogdan cosmescucupa mondiala rugby 

viewscnt
Articole similare