Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Borussia Dortmund vs Bayern Munchen 2019-2020. Transferuri şi analiza celor două echipe, înainte de Supercupa Germaniei. Meciul se vede la Telekom Sport

Borussia Dortmund vs Bayern Munchen 2019-2020. Transferuri şi analiza celor două echipe, înainte de Supercupa Germaniei. Meciul se vede la Telekom Sportgalerie foto

Bundesliga

Comentarii

Der Klassiker e gata! Borussia Dortmund şi Bayern Munchen pregătesc Supercupa Germaniei care va avea loc pe 3 august şi va fi transmisă în direct de Telekom Sport.

Borussia Dortmund şi Bayern Munchen, cele mai puternice formaţii ale momentului în fotbalul german s-au întâlnit pentru prima dată în urmă cu 53 de ani. ”Galben-negrii” au câştigat atunci cu scorul de 2-0, într-o întâlnire care s-a jucat pe 16 octombrie 1965. În schimb, ultima întâlnire directă, una cu importanţă în lupta pentru titlul de anul trecut din Bundesliga s-a încheiat neverosimil pentru elevii lui Lucien Favre: 0-5, pe 6 aprilie 2019.

  • Trăieşte experienţe LIVE în cele mai tari competiţii din lume! Ca să vezi Telekom Sport 1 şi Telekom Sport 2. Ia-ţi aici pachetul Telekom Sportv +  

Clasicul Germaniei sau Der Klassiker, cum îi spun nemţii, se pregăteşte de un nou moment spectaculos. Supercupa Germaniei are loc pe 3 august şi va fi transmisă în direct de Telekom Sport.  Cele două formaţii s-au întâlnit până acum de 120 de ori, iar Bayern Munchen a câştigat 56 dintre duelurile directe. Cele mai multe prezenţe de-a lungul timpului le are Michael Zorc de la Borussia, în timp ce Robert Lewandowski este cel mai bun marcator, cu 20 de reuşite. Bayern a obţinut cea mai categorică victorie din întâlnirile directe în urmă cu 47 de ani: 11-1, într-un meci disputat în Bundesliga.

Borussia Dortmund vs Bayern Munchen 2019-2020: Valoarea loturilor

Formaţia lui Lucien Favre este evaluată de site-ul de specialitate Transfermarkt.com la 682 de milioane de euro. ”Galben-negrii” au în Jadon Sancho (19 ani)  cel mai bine cotat jucător din lot, în timp ce Marco Reus este al doilea, la egalitate cu noua achiziţie, Julian Brandt.

Top 5 jucători Borussia Dortmund (*cote de piaţă)

1. Jadon Sancho 100 de milioane
2. Marco Reus 50 de milioane
2. Julian Brandt 50 de milioane
4. Manuel Akanji 40 de milioane
5. Thorgan Hazard 38 de milioane

Bayern Munchen este evaluată la 757 de milioane de euro. Culmea, nu Robert Lewandowski are cea mai bună cotă de piaţă în acest moment. Alţi trei fotbalişti sunt mai bine cotaţi, toţi fiind evaluaţi la 70 de milioane de euro: Thiago, Kimmich şi Lucas Hernandez.

Top 5 jucători Bayern Munchen  (*cote de piaţă)

1. Thiago 70 de milioane
1. J. Kimmich 70 de milioane
1. Lucas Hernandez 70 de milioane
4. Robert Lewandowski 65 de milioane
5. Serge Gnabry 65 de milioane

Borussia Dortmund vs Bayern Munchen 2019-2020: ce transferuri au făcut cele două rivale în pauza competiţionale

Campioana Germaniei a făcut cel mai scump transfer din istoria clubului. Formaţia lui Niko Kovac l-a transferat pe fundaşul Lucas Hernandez de la Atletico Madrid pentru 80 de milioane de euro. Un alt fundaş, Benjamin Pavard a costat-o pe Bayern Munchen 35 de milioane de euro, în timp ce atacantul Jean Fiete Arp a fost achiziţionat pentru doar 3 milioane de euro de la Hamburg. În total, Bayern a investit 118 milioane de euro şi a vândut de 34 de milioane.

Ribery şi Robben au plecat, la fel ca şi Rafinha, Marco Friedl şi Matt Hummels. Fundaşul gemran în vârstă de 30 de ani a ajuns chiar la rivala Borussia Dortmund, care a plătit 30.5 milioane de euro pentru el.

Borussia s-a mişcat senzaţional pe piaţa transferurilor. O mare parte dintre specialiştii fotbalului german susţin că este cea mai bună campanie de achiziţii făcută de Borussia în ultimul deceniu. 127 de milioane de euro a investit echipa lui Favre (mai mult decât Bayern Munchen), dar a reuşit să-şi completeze lotul perfect. BvB a plătit aşadar 30.5 milioane de euro pentru revenirea de senzaţie a lui Hummels, şi alte 51 de milioane de euro pentru doi jucători foarte buni din Bundesliga: Thorgan Hazard de la Gladbach şi Nico Schulz de la Hoffenheim.

Poate transferul verii este însă trecerea lui Julian Brandt de la Leverkusen pe Signal Iduna Park. 25 de milioane de euro pentru fotbalistul în vârstă de 23 de ani, considerat unul dintre marile talente ale fotbalului german. ”Galben-negrii” i-au mai transferat definitiv şi pe Paco Alcacer şi Mateu Morey de la Barcelona. Cea mai mare pierdere este Abdou Diallo, fundaşul de 23 de ani care a semnat cu Paris Saint Germain.

Borussia Dortmund vs Bayern Munchen 2019-2020: Niko Kovac vs Lucien Favre. Duelul antrenorilor

Lucien Favre (61 de ani) şi Niko Kovac (47 de ani) se vor duela din nou la începutul lunii august, în direct la Telekom Sport.

Elveţianul de pe banca Borussiei este considerat genul de antrenor spectaculos. Preferă să joace 4-2-3-1, dar poate trece rapid la o formulă mult mai ofensivă. În 45 de meciuri pe banca Borussiei, formaţia sa a marcat 101 goluri şi a încasat 60. Semn clar al faptului că Favre prioritizează spectacolul. De altfel, aşa i-a entuziasmat pe iubitorii fotbalului în stagiunea trecută.

De partea cealălaltă, Niko Kovac şi-a salvat postul pe ultima sută de metri la finalul stagiunii trecute. Se bucură de încrederea board-ului de la Bayern şi de sprijinul vestiarului. Joacă 4-2-3-1, iar în 49 de meciuri disputate ca antrenor al bavarezilor, echipa sa a marcat de 126 de ori şi încasat, fix 49 de goluri.

Borussia Dortmund vs Bayern Munchen 2019-2020: cum vor arăta cele două rivale în noul sezon

Ţinând cont de noile achiziţii, Borussia Dortmund şi Bayern Munchen îşi vor schimba puţin aspectul primul 11. Vor fi modificări importante în ambele tabere, iar Borussia pare să devină, în sfârşit, o rivală pe măsura campioanei Germaniei din toate punctele de vedere.

Borussia Dortmund, posibil prim 11 pentru sezonul 2019-2020: Burki - Piszczek, Akanji, Hummels, Schulz - Witsel, Brandt - Sancho, Reus, T. Hazard - Mario Gotze

Bayern Munchen, posibil prim 11 pentru sezonul 2019-2020: Neuer - Kimmich, Sule, Lucas Hernandez, Alaba - Thiago Alcantara, Javi Martinez - Gnabry, Th. Muller, Coman - Lewandowski

 Galerie foto

Afla mai multe despre: bayern munchenborussia dortmundsupercupa germaniei 

viewscnt
Articole similare