Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fabulos! Florentino Perez, convins să investească la Bacău. Cum şi-a îndreptat atenţia spre România preşedintele lui Real Madrid | EXCLUSIV

Fabulos! Florentino Perez, convins să investească la Bacău. Cum şi-a îndreptat atenţia spre România preşedintele lui Real Madrid | EXCLUSIV

Special

Comentarii

Preşedintele lui Real Madrid, Florentino Perez, are cunoştinţe în România şi o relaţie specială cu un fost prim-ministru al ţării. Pentru Orange Sport, Petre Roman a oferit un interviu eveniment, în care a abordat numeroase subiecte, printre care şi investiţia la Bacău cu care l-a convins pe şeful clubului de fotbal uriaş al Spaniei.

Petre Roman l-a convins pe Florentino Perez să investească în România. Ce au plănuit în Bacău

Interviul cu Petre Roman poate fi urmărit în perioada următoare pe Orange Sport şi Orangesport.ro. 

Spaniolul Florentino Perez a devenit prima dată preşedinte la Real Madrid în 2000, iar performanţele au fost istorice pentru clubul din capitala Spaniei. Premier al României după 1989, Petre Roman a vorbit despre relaţia specială pe care o are cu conducătorul clubului. 

Petre Roman a primit numeroase invitaţii de a veni la meciurile lui Real Madrid, iar în urmă cu câţiva ani i-a propus un proiect de suflet lui Florentino Perez. Preşedintele lui Real Madrid a acceptat o investiţie comună în Bacău, unde ar fi urmat să apară un centru de fotbal, în parteneriat cu clubul din LaLiga, pentru copiii care provin din familii cu posibilităţi reduse.

Deşi proiectul a avansat, pandemia a stagnat progresul, iar Petre Roman a oferit detalii.  

"Eu l-am susţinut de câteva ori atunci când Real Madrid a trecut prin perioade mai dificile. Aşa s-a legat un soi de relaţie. Mă invită la anumite meciuri ca să fiu prezent. I se părea că dacă sunt eu acolo Real Madrid o să joace mai bine.

(n.r. - Florentino Perez) A vrut să creeze cu nişte prieteni, în Bacău, un centru de fotbal, dar nu pentru excelenţă. Ăsta e un exemplu interesant. Am vorbit cu Florentino şi mi-a spus <<Te ajut, dar nu un centru de fotbal de excelenţă. Pe ăsta ţi-l dau eu aici>>. <<Nu, domnule, fă-mi un centru de fotbal în care să vină copiii din familii necăjite, să-i scoţi din mediul ăla necăjit>>.

Am pornit centrul ăsta. Trebuia să fie la Bacău. Am avansat foarte mult. Real Madrid ne dădea tot sprijinul. A venit Covidul peste noi, s-a întrerupt timp de doi ani şi reluarea a fost foarte dificilă, pentru că între timp tot ceea ce gândisem noi ca centru sportiv...

Asta mi s-a părut interesant ca filosofie, pentru că Real Madrid e recunoscută ca formă de vârf, care aduce mulţi bani. Fotbalul e un mijloc de a scoate copiii din sărăcie.

Real Madrid este un club care dă dovadă umanism prin astfel de proiecte", a declarat Petre Roman în exclusivitate pentru Orange Sport. 

Petre Roman, despre strategia lui Real Madrid

În prezent preşedinte şi profesor la o universitate din Geneva, Petre Roman a vorbit şi despre strategia clubului Real Madrid, care a câştigat de opt ori Champions League şi de 35 de ori LaLiga. 

"Real Madrid are un sistem elaborat de a căuta talente. Sunt oameni care analizează jucători tineri din toată lumea cu un ansamblu de criterii foarte bine gândit  pentru a identifica jucători cum Real Madrid face. Cum a fost recrutat Vini Junior.

L-au depistat în Brazilia când era nimeni. Un exemplu strălucit din ce înseamnă a recruta a fost Messi. Messi nu prezenta niciun interes", a mai spus primul premier al României de după 1989, pentru Orange Sport. 

Recent, Ciprian Marica a dezvăluit că îşi va deschide o academie de fotbal care îi va purta numele, după ce s-a sfătuit cu doi foşti fotbalişti importanţi de la Real Madrid. 

Afla mai multe despre: florentino perezflorentino perez bacauflorentino perez real madridreal madridpetre romanpetre roman florentino perez 

viewscnt
Articole similare