Experiențe împreună.
You are here:

Fără precedent! Cum salvează Ion Ţiriac un brand uriaş din România ajuns la pământ: "Nu are voie să dispară. Sunt totalitar"

Fără precedent! Cum salvează Ion Ţiriac un brand uriaş din România ajuns la pământ: "Nu are voie să dispară. Sunt totalitar"

Diverse

Comentarii

Miliardarul român Ion Ţiriac a găsit o soluţie pentru salvarea unui brand uriaş al României. Fostul tenismen a propus un plan pentru clubul de fotbal Dinamo Bucureşti, care are probleme financiare şi e în pericol de a retrograda din Liga 1.

Ce plan propune Ion Ţiriac pentru salvarea lui Dinamo Bucureşti

La începutul acestui sezon, Dinamo Bucureşti a ajuns pe mâna spaniolului Pablo Cortacero, care a devenit acţionar majoritar. Doar că datoriile clubului de fotbal aproape că s-au dublat faţă de "era Ionuţ Negoiţă". Ibericul a părăsit România, iar clubul e condus acum de Doar Dinamo Bucureşti, grupul fanilor-acţionari. 

Ion Ţiriac propune ca Dinamo să fie listată la Bursa de Valori, mişcare care ar fi fără precedent în fotbalul românesc. Cluburi din Europa au făcut deja această mutare, precum: Manchester United, Juventus sau Borussia Dortmund. 

Momentan, clubul bucureştean nu poate face această mutare, întrucât ar fi trebuit să înregistreze profit în ultimii trei ani. 

”Am mai citit pe la dumneavoastră că în Bucureştiul ăsta e treaba cu Dinamo, că spectatorii au cumpărat… Sigur că da! Să iasă pe bursă Dinamo! Dacă iese pe bursă, te duci acolo, cumperi o acţiune, cumperi două, eu vând, dumneata cumperi. Cât creşte Dinamo în viitor dacă e s-o iei pe bursă? Dar acum nu e pe bursă şi, dacă nu e, spectatorii vor într-un fel, am înţeles că nişte spanioli internaţionali vor în alt fel. Foarte complicat!

Din păcate, eu sunt unul care e totalitar. Exemplul meu cel mai mare a fost Ecclestone (n.a. – fostul şef din Formula 1). Avea toate circuitele din lume, le-a cumpărat pe toate, ca să n-aibă discuţie. Apoi, avea toată industria. El plătea industria, el plătea piloţii ca să aibă linişte, el plătea media”, a spus Ţiriac, în interviul acordat Gazetei Sporturilor. 

Până la 31 decembrie 2020, acţionarul majoritar a produs datorii în valoare de 11.7 milioane de lei (2.4 milioane de euro). Astfel, datoria totală a clubului a ajuns la 27 de milioane de lei (5.5 milioane de euro) până la finalul anului trecut. 

Ion Ţiriac: "Brandurile Steaua şi Dinamo n-ar avea voie să dispară"

”E trist ce se întâmplă la Dinamo, dar nu-mi dau seama, nu cunosc dedesubturile. Nu cunosc pentru că nu e sportul la care să mă pricep. Neprincepâdu-mă, stau afară, spectator, nu chibiţ.

Mă doare, oarecum. Am mâncat 20 de ani pâine de la miliţie, de bine de rău. Brandurile Steaua şi Dinamo n-ar avea voie să dispară. Aceste brand-uri au adus sportului românesc mai multe medalii, olimpice sau fotbalistice decât toată ţara împreună. Ar trebui să fie acolo şi ar mai trebui să fie şi îngrijite de ministerele lor. Sportul, în ziua de azi, e zero în România”, a mai spus Ion Ţiriac pentru sursa citată. 

Pe lângă problemele din conducere, Dinamo riscă şi să retrogradaze din Liga 1. "Câinii" sunt pe locul 14 în play-out, cu 21 de puncte, la două puncte de ultimul loc care asigură prezenţa în Liga 1.  

viewscnt
Articole similare
Gol de poveste pentru Olimpiu Moruțan la Galatasaray! Românul și-a ridiculizat adversarii...