Experiențe împreună.
You are here:

Mutare de ultimă oră pentru FCSB. Becali plăteşte 300 de mii de euro pentru un transfer. Ce echipă din Liga I primeşte banii

Mutare de ultimă oră pentru FCSB. Becali plăteşte 300 de mii de euro pentru un transfer. Ce echipă din Liga I primeşte banii

FCSB

Comentarii

FCSB a reuşit o nouă lovitură importantă pe piaţa transferurilor, luna trecută, când l-a vândut pe Olimpiu Moruţan la Galatasaray, însă acum Gigi Becali trebuie să plătească 9% din suma încasată pe mijlocaş către FC Botoşani.

Gigi Becali a bifat un nou transfer important pentru fotbalul românesc. În vara acestui an, înaintea încheierii perioadei de mercato, FCSB l-a vândut pe Olimpiu Moruţan la Galatasaray, unde mai evoluează şi Alexandru Cicâldău. Deşi, iniţial, s-a menţionat suma de 5,7 milioane de euro, cu tot cu bonusuri, Valeriu Iftime, finanţatorul lui FC Botoşani, susţine că nu ştie care este suma exactă de transfer.

Cum Moruţan a fost adus de FCSB de la FC Botoşani, moldovenii şi-au păstrat un procent de 9% dintr-un viitor transfer al mijlocaşului, astfel că Iftime aşteaptă acum banii de la Gigi Becali.

Mutare de ultimă oră pentru FCSB. Becali plăteşte 300 de mii de euro pentru un transfer. Ce echipă din Liga I primeşte banii

"Mă tot întreabă lumea despre subiectul ăsta. Eu am răspuns că nu îmi e frică de bani la domnul Becali. Noi nu am luat bani de pe transferul din Turcia, nici măcar nu ştiu care e suma exactă.

Ştiu că sunt nişte discuţii pe care le are preşedintele clubului cu domnul Argăseală, sper să se facă o luminiţă în tunelul ăsta în care să ştim când şi cât vom primi de la Moruţan.

N-am mai vorbit cu el acum, de când e în Turcia. Învaţă turceşte acum şi nu mai ştie româneşte. Nici nu l-am sunat, nici nu mă sună. Întâmplător am avut nişte întâlniri cu el. E un copil foarte, foarte simpatic şi sper să se maturizeze pentru interesul lui şi al fotbalului nostru” , a declarat finanţatorul lui FC Botoşani, Valeriu Iftime, pentru sport.ro.

Presa din Turcia a scris, săptămâna trecută, că transferul lui Moruţan ar fi costat-o, de fapt, 3,5 milioane de euro pe Galatasaray. Dacă turcii au dreptate, FC Botoşani ar avea de încasat de la FCSB aproximativ 315 mii de euro.

În cele 107 meciuri pe care le-a jucat pentru FCSB, Moruţan a marcat 14 goluri şi a oferit 30 de pase decisive. De asemenea, în aceşti trei ani, jucătorul şi-a trecut în palmares singurul trofeu din carieră, Cupa României, în 2020.

  • 2,8 milioane de euro este cota lui Moruţan conform site-ului de specialitate Transfermartk.com
  • Moruţan a fost cumpărat de FCSB în vara lui 2018, cu 1,2 milioane de euro

viewscnt
Articole similare