Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ons Jabeur, gest de mare campioană! Tenismena va dona copiilor palestinieni o parte din câştigurile de la Turneul Campioanelor

Ons Jabeur, gest de mare campioană! Tenismena va dona copiilor palestinieni o parte din câştigurile de la Turneul Campioanelor

Tenis

Comentarii

Jucătoarea tunisiană de tenis Ons Jabeur, dublă finalistă la Wimbledon în 2022 şi 2023, a anunţat că donează o parte din câştigurile sale de la Turneul Campioanelor de la Cancun (Mexic) "pentru a-i ajuta pe palestinieni", în plin război între Israel şi Hamas.

"Este foarte greu să vezi copii şi bebeluşi murind în fiecare zi. Mi se rupe inima. Aşa că am decis să donez o parte din "premiul meu" pentru a-i ajuta pe palestinieni", a spus ea, după meciul cu Marketa Vondrousova.

"Nu pot să mă bucur de această victorie cu ceea ce se întâmplă. Îmi pare rău, suntem aici pentru tenis, dar este atât de frustrant... Nu este un mesaj politic, ci doar umanitate, vreau pace în lume, asta e tot", a adăugat jucătoarea de 29 de ani, o vedetă în Tunisia şi prima jucătoare de tenis la acest nivel din lumea arabă.

"Am decis să-mi donez premiul în bani pentru a ajuta copiii palestinieni", a adăugat ea pe reţelele sale de socializare.

La 7 octombrie, comandouri Hamas s-au infiltrat în sudul Israelului din Fâşia Gaza, comiţând un atac sângeros împotriva civililor la o scară şi cu o violenţă nemaiîntâlnite de la crearea Israelului în 1948. Ca represalii, Israelul a declarat un război pentru "anihilarea" Hamas, lovind fără încetare Fâşia Gaza.

Potrivit autorităţilor israeliene, cel puţin 1.400 de persoane au fost ucise în Israel de la începutul războiului, majoritatea civili şi majoritatea în ziua atacului Hamas.

 

În Fâşia Gaza, aproape 8.800 de persoane, dintre care 3.648 de copii, au fost ucise din 7 octombrie în bombardamentele israeliene, potrivit Hamas.

Afla mai multe despre: ons jabeurturneul campioanelor 

viewscnt
Articole similare