Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Primul TUN dat de spanioli la Dinamo! Un atacant din La Liga vine în Ştefan cel Mare: ”E noul Ronaldo!”

Primul TUN dat de spanioli la Dinamo! Un atacant din La Liga vine în Ştefan cel Mare: ”E noul Ronaldo!”galerie foto

Dinamo București

Comentarii

Dinamo Bucureşti ar putea intra în curând într-o nouă eră. Ionuţ Negoiţă se pregăteşte să cedeze clubul unui grup de acţionari spanioli, care l-au delegat pe Hermino Menendez să intermedieze tranzacţia.

Dinamo în era spaniolă! Ioan Andone preşedinte, Adrian Mihalcea antrenor

Din informaţiile Telekom Sport, actualul acţionar majoritar de la Dinamo, Ionuţ Negoiţă, s-a înţeles în toate privinţele cu spaniolii, cu care a fost pus în contact de Ioan Andone, iar vineri urmează să se semneze actele pentru cedarea clubului.

Ionuţ Negoiţă renunţă la clubul Dinamo pentru o sumă simbolică, însă spaniolii care preiau pachetul majoritar trebuie să achite datoriile de peste trei milioane de euro pe care le are clubul.

Prima decizie a spaniolilor va fi readucerea lui Ioan Andone în "Ştefan cel Mare". În prezent manager general la FC Voluntari, Ioan Andone ar urma să ocupe funcţia de preşedinte al clubului Dinamo.

Cât despre antrenorul Adrian Mihalcea, care nu a apucat încă să debuteze la Dinamo, acesta va rămâne cel puţin până la finalul sezonului.

Primul transfer pe care îl poate face Dinamo după sosirea noilor acţionari: un atacant din La Liga!

Cu un nou patronat şi o nouă conducere la cârma clubului, Dinamo se orientează şi spre jucători noi.

Unul dintre primele nume care poate ajunge în Ştefan cel Mare este Stiven Plaza, un atacant ecuadorian, foarte puternic, care evoluează pentru Real Valladolid, echipă patronată de legendarul brazilian, Ronaldo Nazario de Lima. Presa din ţara sa natală îl compară de altfel pe Plaza cu celebrul brazilian: ”Când îl vezi pe teren, ai senzaţia că îl vezi pe Ronaldo. Desigur, distanţele dintre ei sunt uriaşe, dar Stiven este un mare pariu pentru fotbalul din ţara noastră!”

Ecuadorianul nu face parte însă din planurile lui Real Valladolid pentru stagiunea viitoare, anunţă Pucela Fichajes, un site apropiat de clubul spaniol. Aceeaşi sursă confirmă că una dintre variantele pe care le are la îndemână conducerea clubului spaniol este cedarea lui Stiven Plaza sub formă de împrumut în Mexic, Portugalia sau România.

Stiven Plaza are doar 21 de ani şi a fost achiziţionat de Valladolid pentru 2 milioane de euro de la Independiente. Nu a apucat să debuteze încă în La Liga pentru că s-a accidentat la scurt timp după ce a fost transferat. Şi-a revenit în tricoul formaţiei secunde a clubului pentru care a marcat un gol şi a oferit o pasă decisivă în cele 323 de minute disputate.

Plaza măsoară 1.88 m şi s-a născut la Eloy Alfaro. Poate evolua ca atacant de careu, dar şi ca jucător de bandă în sistemul 4-3-3. Este internaţional ecuadorian, naţională pentru care a debutat în octombrie 2012.

Jucătorul mai are contract până în 2023 cu Real Valladolid, iar intervenţia lui Germinio Menendez în ecuaţie ar putea face ca jucătorul să ajungă sub comanda lui Adrian Mihalcea, la Dinamo Bucureşti.

  • 21 de ani are Stiven Plaza
  • 2 selecţii a adunat pentru naţionala Ecuadorului
  • 2 milioane de euro a plătit Valladolid pentru el
  • 7 goluri în 17 meciuri a marcat pentru Independiente în 2018

Cine este Herminio Menendez, reprezentantul fondului de investiţii care preia Dinamo

Herminio Menendez este acţionar şi reprezentantul fondului de investiţii, însă şi un nume foarte cunoscut în sportul spaniol. Fost canotor, omul de afaceri în vârstă de 66 de ani a fost medaliat cu argint la Jocurile Olimpice Montreal 1976 - barca de 4 rame, Moscova 1980 - barca de două rame şi bronz la aceeaşi ediţie, în barca de două rame.

Şi-a încheiat cariera după Jocurile Olimpice Los Angeles 1984, a intrat în Comitetul Olimpic Spaniol şi a deţinut ulterior funcţia de vicepreşedinte al Federaţiei Spaniole de Canotaj. De asemenea, a făcut parte din Comisia pentru Sport, unde a participat la elaborarea unei legi a sportului, în 1989.

În ianuarie 1994 a schimbat domeniul şi a mers către fotbal. A fost numit director general la Sporting Gijon, unde proiectul său a dus la rezultate peste aşteptări.

Rezultatele bune i-au adus o ofertă de la FC Sevilla, pentru funcţia de director general, în decembrie 1996, care atunci se afla într-o situaţie financiare foarte delicată. Herminio Menendez a pus la cale un plan de redresare, a reuşit să echilibreze situaţia financiară şi a transformat clubul într-o echipă care avea să devină o forţă a Spaniei.

De asemenea, Herminio Menendez este cel care l-a crescut pe Monchi - unul dintre cei mai apreciaţi manageri de fotbal. De altfel, i-a şi lăsat lui Monchi funcţia pe care o avea la FC Sevilla.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: dinamogermino menendezstiven plazatransferuri dinamo 

viewscnt
Articole similare