Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

U BT Cluj este pe loc de calificare! A şaptea victorie în grupa B şi rămâne pe locul 2 la finalul turului. Situaţia ardelenilor

U BT Cluj este pe loc de calificare! A şaptea victorie în grupa B şi rămâne pe locul 2 la finalul turului. Situaţia ardelenilor

Baschet

Comentarii

Campioana U Banca Transilvania Cluj a învins greu, după prelungiri, miercuri, pe teren propriu, scor 120-111 (44-36, 97-97), formaţia lituaniană Lietkabelis Panevezys, în ultima etapă a turului din grupa B a BKT Eurocup.

În faţa a 6.117 spectatori, principalii marcatori ai partidei au fost Seeley 2 puncte5, Eddie 20, Căţe 20, Stipanovic 14, pentru U BT Cluj, respectiv Sirvydis 29, Orelik 22, Varnas 20, pentru lituanieni. U BT Cluj a condus şi la 18 puncte, dar a tremurat serios pentru victorie, ultimul coş fiind marcat de căpitanul Patrick Richard.

Din echipa adversă a primit aplauze la prezentare Stefan Bircevic, care a îmbrăcat tricoul U BT Cluj în ultimele două sezoane.

În etapa a IX-a s-a mai jucat meciul dintre Turk Telekom – Slask Wroclaw 71-80, iar miercuri seară sunt programate cele dintre ratiopharm Ulm – JL Bourg, Energia Trento – Aris Salonic şi Gran Canaria – Buducnost.

În primele meciuri din grupa B, U BT Cluj a obţinut rezultatele: 80-71 cu Turk Telekom, 70-67 cu Slask Wroclaw, 88-92 cu JL Bourg, 89-74 cu Buducnost Podgorica, 61-59 cu Aris Salonic, 86-75 cu ratiopharm Ulm, 98-60 cu Energia Trento, 70-92 cu Gran Canaria. După nouă etape, la finalul turului, U BT Cluj are un bilanţ de şapte victorii şi două înfrângeri, pe locul 2 în clasament, după liderul Gran Canaria.

Campioana României are următorul program în retur: Turk - U BT (5 decembrie), U BT – Slask (13 decembrie), U BT – JL Bourg (19 decembrie), Buducnost – U BT (27 decembrie), U BT – Aris (10 ianuarie 2024), ratiopharm – U BT (17 ianuarie), U BT – Trento (23 ianuarie), Gran Canaria – U BT (31 ianuarie) şi Lietkabelis – U BT Cluj (7 februarie).

În grupa A au fost repartizate echipele Hapoel Tel-Aviv, Joventut Badalona, Cedevita Olimpija Ljubljana, Paris Basketball, Umana Reyer Venezia, Wolves Vilnius, Beşiktaş Istanbul, Veolia Hamburg, Prometey Slobozhanske, London Lions.

Se joacă în sistemul fiecare cu fiecare în dublă manşă, iar primele şase clasate în ambele grupe avansează în play-off. Mai precis, primele două clasate în fiecare grupă se califică direct în sferturi, iar echipele de pe locurile 3-6 vor juca încrucişat în optimi, eliminatoriu, pe terenul echipelor mai bine clasate în sezonul regulat.

Meciurile din sferturile de finală se vor desfăşura în acelaşi sistem, iar semifinalele şi finala se joacă în sistemul ”cel mai bun din trei partide”, cu avantajul terenului propriu pentru echipa mai bine clasată în sezonul regulat.

În stagiunea trecută, U BT Cluj a fost debutantă în EuroCup şi a încheiat grupa A pe locul 9, ratând optimile. Cu un an înainte, campioana României a jucat sferturi de finală în Basketball Champions League, performanţă care i-a adus acceptarea în EuroCup, a doua competiţie continentală, după Euroligă.

Doar două echipe româneşti au mai participat în EuroCup, CSU Asesoft Ploieşti (în sezoanele 2007-2008, 2013-2015), respectiv Steaua Bucureşti (2015-2016).

În 2023, trofeul EuroCup a fost câştigat de Gran Canaria.

Afla mai multe despre: u bt cluju bt cluj eurocup 

viewscnt
Articole similare