Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Uitaţi-vă cum îşi bat joc!” FRF s-a făcut de râs şi i-a enervat la culme pe fanii Stelei! Cum a fost ”botezat” clubul din Ghencea

”Uitaţi-vă cum îşi bat joc!” FRF s-a făcut de râs şi i-a enervat la culme pe fanii Stelei! Cum a fost ”botezat” clubul din Ghenceagalerie foto

Steaua

Comentarii

Federaţia Română de Fotbal a postat în decursul acestei zile un anunţ, pe site-ul oficial, în care s-a referit într-un mod eronat la CSA Steua Bucureşti.

Asociaţia Steliştilor 1947 s-a revolutat de felul în care FRF s-a referit la Steaua în documentul oficial şi a postat un mesaj dur pe contul de Facebook.

”CSA Steaua Armatei”, a notat FRF în documentul publicat astăzi.

(credit foto: AS 47)

”Scriam acum o săptămână că cei din club iau atitudine doar când este un atac la propria persoană. Uitaţi-vă cum îşi bat joc cei de la Federaţia Română de Fotbal de numele clubului Steaua Bucureşti. Bichir, Marinescu, Barbu, şi alţi indivizi... chiar şi cei din armata, nea Bachide, Roşu, ăştia de la FRF îşi bat joc de locul vostru de muncă, inclusiv de suporteri, legende şi tot ce a însemnat acest club pentru istoria fotbalului din România, dar prea puţin pentru a vă exprima punctul de vedere sau pentru a-i ataca în instanţă.

Nu s-au luat de voi personal, nu? Iar vă faceţi că nu aţi văzut, cât de mult puteţi să vă ascundeţi de realitate?

Ce petenţii ai putea să ai de la FRF şi angajaţii acesteia? Nu demult, unul dintre angajaţii făcea concursuri cu produsele FRF într-o emisiune în care denigra clubul Steaua şi făcea lobby pentru FC Fcsb”, a notat AS47.

Fanii Stelei s-au săturat şi propun o soluţie inedită: ”Ar trebui să luăm în calcul această variantă”

CSA Steaua are obligaţia de a-şi schimba forma de organizare pentru a avea dreptul de a evolua în Superligă: din club de drept public - departamental, în club de drept privat.

Cu toate acestea, şefii Clubului Sportiv al Armatei nu au ajuns la nicio înţelegere, chiar dacă au existat nume vehiculate ca fiind interesate.

În acest condiţii, unii dintre fanii roş-albaştrilor au propus ca echipa să se înscrie într-un campionat dintr-o ţară vecină (n.r. precum Serbia) în care numărul formaţiilor de drept public este covârşitor.

Această iniţiativă vine la scurt timp după ce Fenerbahce a anunţat că ia în calcul să se ”mute” din Turcia, ca urmare a incidentelor de la finalul meciului cu Trabzonspor.

”Mai mulţi fani au propus ca Steaua să se înscrie în campionatul uneia dintre ţările vecine. Lucrul acesta este posibil, la fel cum şi Fenerbahce ia în calcul să se înscrie în alt campionat după ultimele incidente. Conform raportului UEFA, despre care presa a ezitat să prezinte informaţii, în ţările vecine avem următoarea situaţie: 49% dintre echipele analizate nu sunt deţinute privat, iar în 14 ligi se regăsesc cluburi deţinute de instituţii publice. Astfel, un sfert din diviziile de top ale Europei au cel puţin un club deţinut de o instituţie publică, lucru neschimbat faţă de anul trecut. În ţările vecine avem:

  • ▪️Bulgaria: 31% nu sunt deţinute privat
  • ▪️Ungaria: 33% nu sunt deţinute privat
  • ▪️Ucraina: 7% nu sunt deţinute privat (dar contextul nu este cel mai favorabil)
  • ▪️Serbia: 93% nu sunt deţinute privat

Ar trebui să luăm în calcul această variantă? Nu de alta, dar analiza tuturor posibilităţilor şi luarea lor în calcul durează de 7 ani de zile, iar conducerea clubului nu pare să poată organiza nici măcar o conferinţă de presă prin care să-şi exprime intenţiile. Singurele comunicate sau luări de poziţie au loc doar atunci când presa se leagă strict de imaginea personală a unuia dintre angajaţi, pentru orice alt motiv, motivând că au nevoie de aprobări şi rapoarte (MApN neagă aceste lucruri).

Deşi în România 62% dintre cluburi nu sunt deţinute privat, spre deosebire de vecinii noştri, doar aici există o lege aberantă care pare să fie făcută să blocheze doar clubul Steaua. Conform "Articolului 31, (1) Cluburile sportive, organizate ca societăţi comerciale sportive pe acţiuni, sunt cluburi sportive profesioniste.

Acestea au drept obiect de activitate participarea la competiţii sportive profesioniste, promovarea şi dezvoltarea activităţilor sportive, precum şi alte activităţi legate sau derivate din obiectul lor social", a scris AS47

 

Afla mai multe despre: csa steaua bucureştiliga 2frf 

viewscnt
Articole similare