Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Una dintre naţionalele de top ale lumii, dată exemplu pentru România de Gică Hagi: ”Au vrut să devină cei mai buni şi au reuşit” | EXCLUSIV

Una dintre naţionalele de top ale lumii, dată exemplu pentru România de Gică Hagi: ”Au vrut să devină cei mai buni şi au reuşit” | EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

Gică Hagi a propus un plan de reconstrcuţie pentru echipa naţională, asemenea celui formulat de Italia după ratarea calificării la Campionatul Mondial din 2018.

Echipa naţională a României a ratat ruşinos calificarea la barajul pentru Campionatul Mondial din 2022, în detrimentul Macedoniei de Nord, după ce părea sigur că ne vom clasa pe locul secund.

Din ultimele două meciuri ”tricolorii” aveau nevoie de şase puncte pentru a prinde barajul, dar au scos numai patru şi au ratat clasarea pe poziţia secundă din grupa J a preliminarilor.

Astfel, Rădoi a plecat de pe banca României, iar echipa are nevoie disperată de o direcţie în care să se îndrepte. Gică Hagi a dat exemplu o altă naţională care a trecut printr-o criză.

Italia a încheiat doar pe locul secund grupa din preliminariile la Mondialul din 2018, astfel că a fost nevoită să dispute un baraj împotriva Suediei, jucat în două manşe.

În tur, suedezii s-au impus 1-0, în timp ce în retur italienii nu au putut să se impună, remizând 0-0. După ratarea calificării la turneul final din Rusia, oficialii ”Squadrei Azzurra” au formulat un plan de reconsctrucţie a naţionalei.

Gică Hagi dă Italia exemplu pentru România

Astfel, doar câţiva ani mai târziu Italia a devenit campioană europeană, iar Gică Hagi propune ca România să urmeze exemplul italienilor, chiar dacă nu va reuşi aceleaşi performanţe.

Trebuie să ai proiect, să ai strategie. Pe termen mediu şi lung să fii mai bun. Cum a făcut Italia acum cinci ani. Au jucat cu Suedia, a ieşit cum a ieşit, s-au pus la masă, ca la doctori, au ieşit dnişte puncte, a pornit proiectul de a deveni cel mai bun şi au ieşit cei mai buni.

Refuz să cred că nu mai avem 20 de jucători foarte buni pe care să-i găseşti. 15-20 care să se lupte cu orice ţară din Europa. Aceiaşi jucători români s-au luptat cu ceilalţi, aşa cum erau.

Acele generaţii cu performanţe... refuz să cred că nu suntem capabili să contruim un proiect cu finalitate care să depăşească generaţia noastră. Pentru ce mergi acolo dacă nu gândeşti aşa?

Cine nu gândeşte aşa, să nu meargă acolo. Unii cred şi alţii nu cred. România nu mai are antrenori, parte tehnică? Refuz să cred.

O zic cu tărie, că nu găsim 15-20 de jucători care să se lupte cu cele mai bune echipe. Trebuie să fii inspirat, să ai experienţă foarte mare”, a declarat Gică Hagi, pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: gică hagi 

viewscnt
Articole similare