Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Vă mai vedeţi în vreo bună zi implicat în fotbalul românesc?” Răspunsul categoric dat de Adrian Porumboiu | EXCLUSIV

”Vă mai vedeţi în vreo bună zi implicat în fotbalul românesc?” Răspunsul categoric dat de Adrian Porumboiu | EXCLUSIV

Superliga

Comentarii

La începutul anilor 2000, la puţin timp după înfiinţarea din 2002, Adrian Porumboiu a preluat FC Vaslui şi, încet şi sigur, a transformat echipa din Moldova într-o formaţie cu pretenţii în fotbalul românesc. În 2014, însă, din cauza problemelor financiare pe care le-a avut Porumboiu, echipa s-a desfiinţat.

Fostul patron de la FC Vaslui s-a retas din fotbal în 2013 şi nu vrea să mai audă de vreo posibilă investiţie în sportul rege. Afaceristul a precizat că nu mai este deloc interesat să preia acţiuni la nicio echipă de fotbal. Conform spuselor sale, fostul mare arbitru a pierdut peste 30.000.000 de euro din urma activităţii sale ca patron al clubului moldav.

”Vă mai vedeţi în vreo bună zi implicat în fotbalul românesc?” Răspunsul categoric dat de Adrian Porumboiu

(n.r. Vă mai vedeţi în vreo bună zi implicat în fotbalul românesc?) Nu, sub nicio formă. Să mai vină şi alţi fraieri. Am acumulat o experienţă care mă face sa gândesc cu luciditate situaţia fotbalului. Tot ce fac zi de zi este plin de optimism, dar doar în ceea ce mă priveşte pe mine”, a spus Adrian Porumboiu, în exclusivitate pentru Orange Sport.

Liderii galeriei Rapidului l-au făcut pe Porumboiu să renunţe la gândul de a prelua clubul. Fostul mare arbitru a răbufnit. ”Într-o lume civilizată nu există aşa ceva”

Într-un interviu acordat pentru sptfm.ro, fostul mare arbitru a dezvăluit că a renunţat la gândul de a fi finanţatorul Rapidului, din cauza atitudinii pe care galeria echipei a avut-o faţă de George Copos, omul care s-a implicat în destinul echipei din Giuleşti timp de 20 de ani.

“Eu am un punct de vedere foarte clar şi nu uitaţi că Rapidul a fost pentru mine o echipă simpatică într-un anumit timp în care, nu vă ascund, am purtat negocieri lungi cu George Copos, chiar mă interesa Rapidul. Dar când am văzut comportamentul deplorabil faţă de cel care a finanţat, care a câştigat campionatul, cu el finanţator, atunci când a trecut printr-o perioadă zic eu nefastă, că nu prea erau elemente să fie condamnat, şi când s-au bucurat de răul celui care i-a păstorit o perioadă, a fost ceva aşa în zona asta pe care nu o poţi încadra la omenie.

Şi atunci m-au dezamăgit şi am zis că foarte bine că n-am făcut acel pas. Am o părere excelentă despre Angelescu, îl cunosc, pe domnul Şucu nu-l cunosc, dar aşa de la distanţă mi se pare un om serios, cu intenţii bune. Nu vii tu acum să impui, că ai dat 30.000 de dolari pe an şi tu cu galeria, 5-6 inşi, schimbaţi antrenorul, să întrebi suporterii… Într-o lume civilizată nu există aşa ceva.

Până la urmă fotbalul e pentru ei, pentru spectatori, dar sunt nişte reguli foarte clare. Cine dă banul, conduce. Nu poţi să te impui tu acum că vrei să aduci un antrenor, că ai simpatie. Foarte bine, devino proprietar de club şi atunci poţi să faci treaba asta. E o situaţie tipică, n-aş spune atipică, pentru singurul fapt că vor îndepărta oameni serioşi care vor să investească in fotbal. Sunt foarte mulţi oameni cu bani în ţară, n-au curajul, nu vor veni pentru că comportamentul lor este ca al politicienilor, că dacă au ajuns undeva, vor să facă ceva. Dacă le dai şpagă, îţi lasă afacerea, dacă nu dai şpăgă, îţi îngroapă afacerea. Mă refer la cei care sunt miniştri, directori la anumite instituţii ale statului, sunt nişte lucruri care sunt clare, vizibile, aşa se comportă şi suporterii. Nu, lăsaţi lucrurile să meargă normal”, a spus Adrian Porumboiu pentru sptfm.ro.

 

Afla mai multe despre: porumboiu 

viewscnt
Articole similare