Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FOTO | Fanii Rapidului au protestat la meciul cu Farul! Ce mesaje au afişat suporterii din Peluza Nord

FOTO | Fanii Rapidului au protestat la meciul cu Farul! Ce mesaje au afişat suporterii din Peluza Nordgalerie foto

Superliga

Comentarii

Suporterii Rapidului au decis să protesteze sâmbătă, la meciul cu Farul, din prima etapă a play-off-ului din Superligă, după ce mai mulţi membri ai galeriei, dar şi preşedintele clubului, Daniel Niculae, au fost săltaţi de către ”mascaţi” şi duşi la audieri.

Peluza Nord Rapid a rămas tăcută în startul partidei şi a afişat mai multe mesaje.  ”Ultraşi liberi” şi ”Bocciu liber” au fost mesajele rapidiştilor din peluză, care şi-au arătat susţinerea faţă de liderul galeriei giuleştene care a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Mai mult decât atât, fanii vişinii nu şi-au afişat bannerele brigăzilor din care fac parte şi nici steagurile cu însemnele clubului.

Şeful galeriei de la Rapid, reţinut pentru 30 de zile

„Bocciu” este acuzat că a condus un grup infracţional responsabil pentru introducerea materialelor pirotehnice pe stadioane. Audierile au început ieri, iar dintre cei 17 suspecţi, 16 au fost şi reţinuţi pentru 24 de ore. Singurul care a putut pleca acasă după primele audieri a fost Daniel Niculae, preşedintele de la Rapid.

Astăzi a venit decizia Parchetului! Dintre cei audiaţi, 13 au fost plasaţi sub control judiciar pentru 60 de zile, în timp ce alţi 3 au fost reţinuţi pentru 30 de zile. Iată comunicatul emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti:

„În continuarea comunicatului de presă din data de 14 martie 2024, precum şi ca urmare a interesului public manifestat, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele: Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au pus în mişcare acţiunea penală faţă de 16 inculpaţi, persoane fizice, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, prevăzută de art. 367 alin. (1) şi (3) Cod penal, orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, prevăzută de art. 37 lit. a) din Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explosive, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, prevăzută de art. 342 alin. (1) Cod penal şi distrugere, prevăzută de art. 253 alin. (4) Cod penal.

Faţă de 12 inculpaţi procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, iar faţă de 3 inculpaţi s-a propus luarea măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 zile de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale, dispunerea sau propunerea de luare a unor măsuri preventive sunt etape în cadrul procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Joi, dintre cei 17 suspecţi reţinuţi iniţial de către poliţişti, 16 dintre aceştia au rămas în arest peste noapte. Singurul care a rămas cercetat în libertate este chiar preşedintele celor de la Rapid, Daniel Niculae.

Afla mai multe despre: bocciupeluza nord rapidliviu ungurean 

viewscnt
Articole similare