Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

800.000 de euro, pompaţi într-o echipă din Liga 1, din străinătate! Clubul, scăpat de emoţii

800.000 de euro, pompaţi într-o echipă din Liga 1, din străinătate! Clubul, scăpat de emoţii

Superliga

Comentarii

800.000 de euro au fost "pompaţi" într-un club din Liga 1, din străinătate. FC Botoşani a vândut doi jucători în străinătate şi a încasat aproximativ un milion de euro în conturi, rotunjindu-şi bugetul.

800.000 de euro, pompaţi într-o echipă din Liga 1, din străinătate! Clubul, scăpat de emoţii

FC Botoşani a reuşit, în această iarnă, să vândă jucători de 800.000 de euro în străinătate. Astfel, suma importantă de bani a fost "pompată" în clubul lui Valeriu Iftime, care şi-a rotunjit bugetul pentru acest sezon. Bogdan Racoviţan (21 de ani) şi Hervin Ongenda (26 de ani) au fost vânduţi de FC Botoşani în străinătate.

FC Botoşani se bucură de succes financiar în Liga 1, în condiţiile în care există probleme foarte mari cu banii la două echipă, Gaz Metan şi Academica Clinceni. Pe lângă drepturile TV, FC Botoşani şi-a asigurat o bună parte din buget şi din transferuri reuşite în străinătate şi în România.

În străinătate, FC Botoşani i-a vândut pe Bogdan Racoviţan la Rakow, în Polonia, în schimbul a 600.000 de euro. La Rakow a mai ajuns un jucător din Liga 1 în această iarnă, Deian Sorescu de la Dinamo. Clubul lui Valeriu Iftime l-a vândut în străinătate şi pe Hervin Ongenda, jucător crescut la PSG. Francezul a semnat cu Apolon Limassol în Cipru, iar FC Botoşani a încasat 200.000 de euro.

În plus, pe lângă vânzările din străinătate, FC Botoşani a primit o sumă importantă de bani şi din România, de la Gigi Becali, după ce FCSB l-a cumpărat pe Malcom Edjouma (25 de ani) cu 330.000 de euro. Astfel, suma totală se ridică la 1,13 milioane de euro încasaţi de FC Botoşani doar în această iarnă, transferuri.

În aceste condiţii, din transferuri şi tranşa virată în conturi din drepturile TV, FC Botoşani are bugetul asigurat şi nu are emoţii că va ajunge într-o situaţie delicată, precum Gaz Metan Mediaş sau Academica Clinceni.

Din suma strânsă în conturi din transferuri, FC Botoşani a cheltuit doar 100.000 de euro pentru a-l cumpăra pe Victor Dican (21 de ani) de la U Cluj.

Afla mai multe despre: fc botosanibanitransferuri800.000 de eurofc botosani 800.000 de eurofc botosani banifc botosani transferuri 

viewscnt
Articole similare