Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Bob Knight a murit la 83 de ani. Fostul antrenor american de baschet avea 83 de ani

Bob Knight a murit la 83 de ani. Fostul antrenor american de baschet avea 83 de ani

Baschet

Comentarii

Fostul antrenor al colegiului Indiana, Bob Knight, a murit miercuri la vârsta de 83 de ani, a anunţat familia sa într-un comunicat. Poreclit 'The General', el a fost unul dintre cei mai de succes antrenori din istoria NCAA, cu trei titluri naţionale - toate cu Hoosiers (1976, 1981 şi 1987) - şi 902 victorii în cei 43 de ani de carieră universitară (1965-2008).

Knight a fost ultimul om care şi-a condus echipa la titlul NCAA fără nicio înfrângere în sezonul 1976. "A spus despre acea echipă, din care am avut norocul să fac parte, că nu vei mai vedea alta ca ea. Nu ştiu dacă vom mai vedea vreodată un alt antrenor ca el", a declarat fostul jucător Quinn Buckner într-o declaraţie citată de ESPN.

Antrenorul a câştigat şi o medalie olimpică de aur pe teren propriu, la Jocurile de la Los Angeles din 1984. La acea vreme, echipa SUA era formată în întregime din jucători universitari, înainte de revoluţia "Dream Team", opt ani mai târziu. În drumul spre aur, Knight a provocat Franţei o înfrângere record în istoria sa modernă (120-62). Din echipa americană au făcut parte trei viitoare vedete din NBA: Chris Mullin, Patrick Ewing şi... Michael Jordan.

Knight a părăsit Indiana în 2000, după o lungă listă de controverse, inclusiv un meci împotriva lui Purdue în care a aruncat un scaun pe podea. Originar din Ohio, campion universitar ca jucător la Ohio State în 1960, şi-a încheiat cariera pe banca de rezerve la Texas Tech între 2001 şi 2008. Cele 902 victorii ale sale în NCAA reprezentau un record în momentul retragerii, depăşit de atunci de fostul său asistent de la Army, prima sa echipă, Mike Krzyzewski.

Afla mai multe despre: bob knight 

viewscnt
Articole similare