Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cornel Dinu trebuia să fie înlocuitorul lui Franz Beckenbauer la Bayern Munchen! "Răspunsul meu a fost că ar fi o onoare, doar că vreau ca familia mea să nu sufere" EXCLUSIV

Cornel Dinu trebuia să fie înlocuitorul lui Franz Beckenbauer la Bayern Munchen! "Răspunsul meu a fost că ar fi o onoare, doar că vreau ca familia mea să nu sufere" EXCLUSIV

Special

Comentarii

Cornel Dinu (75 de ani) şi-a adus aminte cu plăcere de cel care a fost Franz Beckenbauer, unul dintre cei mai mari fotbalişti şi antrenori ai Germaniei, care a murit la 78 de ani. De asemenea, "Procurorul" a dezvăluit că putea fi urmaşul marelui fotbalist, după ce a fost ofertat de Bayern Munchen, în 1979.

Cornel Dinu, discurs emoţionant după decesul lui Franz Beckenbauer

Franz Beckenbauer, unul dintre cei mai mari fotbalişti şi antrenori ai Germaniei, s-a stins din viaţă luni, la 78 de ani. El este campion mondial în 1974 ca jucător şi în 1990 ca antrenor.

Fost fundaş central legendar, considerat unul dintre cei mai buni jucători de fotbal din toate timpurile, a jucat pentru Germania de 103 ori între 1965 şi 1977. Campion mondial în 1974 ca jucător, Franz Beckenbauer a condus naţionala Germaniei la titlu şi în 1990, de data aceasta ca antrenor.

"Nu întâmplător i se spunea de către nemţi Kaiserul, pentru că a fost un jucător de o anumită eleganţă şi inteligenţă, care a revoluţionat postul de libero. Am avut posibilitatea să joc contra lui în 1970, în aprilie am jucat la Stuttgart cu naţionala Germaniei şi s-a terminat 1-1. Era o echipă care a făcut furori o perioadă lungă de timp. Beckenbauer a revoluţionat fotbalul, era libero-ul care a trecut cu mingea la picior, finaliza, iar dacă nu finaliza erau nişte pase foarte periculoase pentru echipa adversă.

Pentru mine a fost o inspiraţie, un jucător de mare talent şi precizie tehnică. Atunci, chiar dacă jucam la Dinamo, eram cel care pleca cu mingea la atac, o premieră şi pentru fotbalul nostru. Eu eram omul de marcaj, plecam, produceam superioritatea numerică. În 1990 l-am întâlnit ultima dată când am jucat un meci caritabil, eram conducător în delegaţie noastră. Ne-am adus aminte de când am jucat, iar viaţa a făcut cumva să am şi o posibilă întâlnire cu Beckenbauer", a declarat Cornel Dinu, pentru Orange Sport. 

Cornel Dinu putea duce mai departe "moştenirea "lui Franz Beckenbauer la Bayern Munchen

În 1979, Bayern Munchen a pus ochii pe fundaşul central al lui Dinamo, Cornel Dinu. "Procuroul" ar fi urmat să-i ia locul lui Beckenbauer, care alegea să se transfere în SUA, la Cosmos, alături de Pele. 

Cornel Dinu a pus condiţia ca familia sa să nu fie pedepsită de regimul comunist, dar într-un final mutarea nu s-a mai realizat. 

"Impresarul mi-a zis că am ofertă de la Bayern şi mi-a zis că stau pe tuşă un an, că aşa era atunci. Beckenbauer pleca la Cosmos, iar eu sunt cel pe care vor să-l aducă în locul lui Beckenbauer. Mi s-a confirmat mai târziu. Atunci răspunsul meu a fost clar, pentru Berger, impresarul, că ar fi o onoare pentru mine să joc, doar că vreau ca familia mea să nu sufere, să vină să discute cu autorităţile.

A doua zi, Sătmăreanu II mi-a zis că am ofertă în Germania şi viaţa a făcut ca în locul meu să rămână Sătmăreanu II. Eu m-am întors în ţară, iar el a rămas în probe la Bayern, doar că Bayern voia un jucător precum Beckenbauer. Sunt poveşti care ţin de destin şi care amintesc că eu la 75 de ani nu sunt într-o stare bună de sănătate", a mai spus Cornel Dinu. 

Legendă a lui Dinamo, Cornel Dinu a fost ales de trei ori fotbalistul român al anului, în 1970, 1972 şi 1974, şi este de şase ori campion naţional cu Dinamo. 71 de meciuri a jucat fostul fundaş în naţionala României. 

Afla mai multe despre: cornel dinufranz beckenbauerbayern munchen 

viewscnt
Articole similare