Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Ce jucători din actuala naţională ar fi putut face faţă în Generaţia de Aur. Dorinel Munteanu a nominalizat 3 fotbalişti

EXCLUSIV | Ce jucători din actuala naţională ar fi putut face faţă în Generaţia de Aur. Dorinel Munteanu a nominalizat 3 fotbalişti
Comentarii

Dorinel Munteanu spune că naţionala României are în componenţă câţiva jucători care ar fi făcut faţă şi în Generaţia de Aur.

Figură marcantă a Generaţiei de Aur, Dorinel Munteanu este de părere că şi actuala generaţie a echipei naţionale are câţiva jucători valoroşi.

Fostul mare mijlocaş a nominalizat 3 jucători care ar fi putut să facă faţă şi în generaţia sa - una de excepţie în fotbalul românesc.

Ce jucători din naţionala actuală ar fi făcut faţă în Generaţia de Aur

Generaţia de Aur este considerată cea mai bună echipă naţională de fotbal pe care ţara noastră a avut-o până acum. Aproape toţi componenţii ei evoluau pentru cluburi din marile campionate ale Europei, în frunte cu Gică Hagi şi Gică Popescu.

Acea generaţie din istoria echipei naţionale a fost foarte aproape să ajungă în semifinalele Cupei Mondiale din 1994, însă a pierdut dramatic în faţa Suediei.

Membrii acelei generaţii au atins vârsta retragerii în jurul anilor 2000 şi tot de atunci naţionala noastră a început să aibă foarte mari probleme cu prezenţa la turneele finale.

De altfel, naţionala României n-a mai jucat la o Cupă Mondială din perioada în care Generaţia de Aur încă era în activitate, adică din 1998.

Dorinel Munteanu, membru marcant al acelei generaţii, spune că România are şi acum câţiva jucători interesanţi.

Întrebat dacă actuala generaţie are vreun jucător care ar fi făcut faţă în Generaţia de Aur, Dorinel Munteanu a oferit 3 nume:

”(Ar fi jucat cineva pe vremea voastră din actuala echipă?) Cred că un Răzvan Marin era compatibil la noi, poate un Ianis pe bandă, Stanciu poate - jucători care vin cu calităţi”, a declarat Dorinel Munteanu pentru Telekom Sport.

Dorinel Munteanu a explicat şi care a fost unul dintre motivele pentru care naţionala României n-a avut rezultate în ultimii ani:

”Tot timpul am schimbat formula, am schimbat jucători, a fost o debandadă totală. Noul selecţioner se va baza pe un nucleu de 30 de jucători şi va merge pe acel nucleu”, a mai spus Dorinel Munteanu.

Afla mai multe despre: dorinel munteanu 

viewscnt
Articole similare