Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gazonul de pe stadionul Craiovei va fi schimbat după doar 2 ani, deşi ar avea garanţie de 8 ani: ”La anul îl schimbăm din nou”

Gazonul de pe stadionul Craiovei va fi schimbat după doar 2 ani, deşi ar avea garanţie de 8 ani: ”La anul îl schimbăm din nou”galerie foto
Comentarii

Gazonul de pe stadionul Craiovei va fi schimbat după doar 2 ani, deşi actuala suprafaţă de joc ar avea o garanţie de 8 ani. Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, spune că de vină este suprasolicitarea.

Noul stadion din Craiova se pregăteşte din nou pentru schimbarea suprafeţei de joc. Gazonul a fost schimbat ultima oară în toamna lui 2019 şi a costat atunci aproximativ 600.000 de euro.

Cu toate acestea, suprafaţ de joc s-a deteriorat din nou şi Lia Olguţa Vasilescu spune că, la mijlocul lunii octombrie, stadionul va fi închis pentru a fi schimbată suprafaţa de joc.

Gazonul de pe stadionul Craiova va fi schimbat după doar 2 ani, deşi ar avea garanţie de 8 an

Noul stadion din Craiova a fost inaugurat pe 10 noiembrie 2017, dar de atunci au tot fost probleme cu suprafaţa de joc. În cele din urmă, la insistenţele lui Victor Piţurcă, a fost pus un gazon hibrid.

Atunci, noua suprafaţă de joc a costat 600.000 de euro şi gsp.ro scrie că ar fi primit o garanţie de 8 ani. Însă, la aproape 2 ani distanţă, Liga Olguţa Vasilescu spune că gazonul s-a deteriorat şi au fost demarate procedurile pentru schimbarea lui.

Primarul Craiovei spune că de vină este suprasolicitare, în contextul în care aici evoluează atât Universitatea Craiova, cât şi FCU Craiova. În plus, aici s-au jucat meciuri din două în două zile.

Montarea noii suprafeţei de joc ar urma să înceapă la mijlocul lunii octombrie, când campionatul va fi întrerupt pentru meciurile naţionalei. Un alt fapt interesant, gazonul ar putea fi schimbat şi anul viitor, deoarece aici ar urma să aibă loc un concert foarte important:

”Fără îndoială că gazonul de pe stadion trebuie înlocuit, asta şi pentru că, în ultima perioadă, temperaturile de la nivelul solului au fost şi de 55 de grade şi pentru că s-a jucat mai mult decât prevedea cartea tehnică. Adică, în loc de două meciuri pe lună, cât ar fi trebuit să fie, au fost şi 5 meciuri. Distanţa de la un meci la altul trebuia să fie de două săptămâni. Uneori n-a fost nici măcar de două zile.

În aceste condiţii, am început deja să lucrăm la documentaţia pentru noul gazon şi eu consider că undeva, pe la mijlocul lunii octombrie, când va începe pauza competiţională, vom putea să schimbăm gazonul. Vreau să precizez că nu este garanţie pentru gazon. Este un bun consumabil care va trebui schimbat ori de câte ori va fi necesar.

Ne gândim că ar trebui să facem o procedură mai îndelungată, de acord cadru, astfel încât gazonul să se schimbe ori de câte ori este nevoie. Pentru că, nu vă ascund, anul viitor preconizăm un concert foarte mare pe stadionul de fotbal şi automat trebuie să schimbăm gazonul după acest concert.

Da, va fi gazon hibrid, iar, din câte înţeleg, în zona periferică a terenului va fi doar sintetic. Asta au solicitat şi echipele de fotbal.  

(Cât a costat schimbarea gazonului în 2019) Data trecută a fost de 600.000 de euro, dar este o procedură de licitaţie, deci este posibil să fie o scădere a costurilor. Nu am de unde să ştiu. Automat, banii sunt din bugetul local.

Toată întreţinerea stadionului este din bugetul local şi, aşa cum ştiţi, noi prevedem nişte taxe pentru echipele care pe stadion. Sunt taxele pe fiecare meci. Dar niciodată o investiţie de asemenea mărire este clar că nu se poate amortiza numai din taxele respective, ci că va trebui susţinută de municipalitate.

(Dacă şi echipele au cerut schimbarea gazonului) Săptămână trecută, Universitatea Craiova, dar noi ne apucaserăm deja de proceduri pentru că, la ultimul meci la care am fost, mi-am dat seama că este nevoie de o schimbare a gazonului.

Nu există garanţie pentru gazon. Este un bun consumabil. A fost o garanţie imediat după construcţia stadionului pentru că a intrat la pachet cu tot stadionul. Dar acum niciun stadion din România sau din lume nu oferă garanţie la gazon.

Nu s-au respectat condiţiile. În sensul că nu a fost un meci la două săptămâni, ci un meci la două zile”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.


 

Afla mai multe despre: stadion craiova 

viewscnt
Articole similare