Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Kosovo, cea mai problematică adversară a României din grupa de Nations League. Ce ştim despre naţionala lui Albion Rrahmani

Kosovo, cea mai problematică adversară a României din grupa de Nations League. Ce ştim despre naţionala lui Albion Rrahmani
Comentarii

România şi-a aflat grupa din UEFA Nations League, competiţie care va începe în toamna acestui an şi care îi poate permite naţionalei lui Edi Iordănescu să joace la barajul pentru Cupa Mondială din 2026.

Vor merge în barajul pentru Cupa Mondială 2026 patru câştigătoare din Liga Naţiunilor 2024/2025, care nu vor prinde primele două locuri în preliminariile Cupei Mondiale.

Prin cel mai negru scenariu, în care România nu va ocupa primele două locuri în calificările pentru Cupa Mondială 2026, câştigarea grupei din Liga Naţiunilor ar putea să le ofere ultima şansă de a ajunge în Mexic, Canada şi SUA.

România va întâlni Kosovo, Cipru şi Lituania sau Gibraltar, în grupa C2 din UEFA Nations League.

Posibilă revanşă pentru naţionala din Kosovo, în grupele Nations League

Naţionala lui Edi Iordănescu a jucat împotriva echipei naţionale a statului Kosovo şi în preliminariile pentru EURO 2024, în Grupa I, grupă pe care "tricolorii" au câştigat-o, în faţa Elveţiei.

România a obţinut patru puncte din şase posibile din duelurile cu naţionala din Kosovo, un egal la Priştina, scor 0-0, în meciul tur, şi o victorie cu scorul de 2-0 pe Arena Naţională.

Cel mai valoros fotbalist al kosovarilor este fundaşul celor de la Napoli, Amir Rrahmani, cotat la 20.000.000 de euro, conform transfermarkt.com Al doilea cel mai bine cotat fotbalist este atacantul de la Mallorca, Vedat Muriqi, cu o cotă de 15.000.000 de euro.

Ermal Krasniqi şi Albion Rrahmani pot face parte din planurile selecţionerului kosovarilor, Primoz Gliha, pentru campania din Nations League.

Superliga a devenit o destinaţie populară pentru fotbaliştii din campionatul din Kosovo. Albion Rrahmani, Florent Hasani şi Albin Berisha sunt printre fotbaliştii kosovari care au ajuns în Superliga în ultima perioadă. 

Ermal Krasniqi a ajuns la CFR Cluj în ianuarie 2023, de la FC Ballkani. Kosovo a încheiat Grupa I a preliminariilor pentru EURO 2024 pe locul cinci, în spatele naţionalelor din Belarus şi Israel.

 

Afla mai multe despre: kosovoromaniaalbion rrahmaniermal krasniqi 

viewscnt
Articole similare