Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Nicolae Dică, lecţii pentru Edi Iordănescu: ”Nu am făcut lucrurile bine”. Când trebuia România ”să încerce să joace minge lungă”

Nicolae Dică, lecţii pentru Edi Iordănescu: ”Nu am făcut lucrurile bine”. Când trebuia România ”să încerce să joace minge lungă”

Echipa națională

Comentarii

România a cedat la limită la Madrid în faţa Columbiei, iar Nicolae Dică (43 de ani), fostul ”secund” al tricolorilor, a analizat prestaţia jucătorilor lui Edi Iordănescu (45 de ani).

România a pierdut meciul amical contra Columbiei, scor 2-3, unul disputat în Spania, la Madrid, pe Metropolitano, arena celor de la Atletico.

Sud-americanii au condus cu 3-0, dar tricolorii au revenit şi au făcut eşecul mai uşor de suportat. Ianis Hagi şi Florin Tănase au redus pe final diferenţa de scor.

Fostul ”secund” de la naţională a explicat unde a greşit România la Madrid

Meciul făcut de naţionala lui Edi Iordănescu a fost analizat şi de Nicolae Dică. Fostul ”secund” al tricolorilor şi-a exprimat punctul de vedere cu privire la jocul făcut de fotbaliştii primei reprentative cu Columbia.

“Am văzut nişte lucruri pe faza ofensivă aseară. Pe iniţierea jocului, (n.r. Marius) Marin cobora pe 6 metri să primească mingea cu cei doi fundaşi centrali care se deschideau. Mijlocaşii centrali, Stanciu şi Răzvan Marin, coborau şi ei undeva la 20-25 de metri.

Dar cred că problema noastră pe faza ofensivă şi pentru ritmul de joc era că încercam să ieşim de foarte multe ori cu pasul mic de acolo când echipa Columbiei venea în presing.

Văzând că nu poţi să ieşi de acolo trebuia să încerce să joace minge lungă pe atacant ca o alternativă la presing. După trebuia să încerce să ia mingea a doua cu mijlocaşii centrali.

Să plecăm cu Mihăilă pe viteză pe partea stângă şi cu Alibec care are un fuleu bun. Cred că aici nu am făcut noi lucrurile bine. Se vede că se lucrează la antrenament. Dar intervine şi valoarea jucătorilor”, a declarat Dică, potrivit Fanatik.

Nicolae Dică a fost antrenorul secund al echipei naţionale a României în mandatul selecţionerului Mirel Rădoi, în perioada 26 noiembrie 2019 - 30 noiembrie 2021.

Afla mai multe despre: romaniaechipa nationalanicolae dicaedi iordanescuromania columbia 

viewscnt
Articole similare