Experiențe împreună.
You are here:

Oficial! Clubul cu tradiţie din România susţinut financiar de arabi. "S-a semnat acordul". Cine e compania uriaşă din zona Golfului

Oficial! Clubul cu tradiţie din România susţinut financiar de arabi. "S-a semnat acordul". Cine e compania uriaşă din zona Golfuluigalerie foto

Liga 2

Comentarii

Una dintre cele mai încercate echipe din Liga 3 din sezonul trecut a semnat un parteneriat cu un jucător multinaţional în agribusiness, cu operaţiuni în peste 20 de state, cu o poziţie de lider în Asia şi Orientul Mijlociu. Dacia Unirea Brăila a primit o veste excelentă, înaintea noului sezon din Liga 2.

Un grup din Emiratele Arabe Unite susţine financiar o echipă cu tradiţie din fotbalul românesc

Dacia Unirea Brăila a avut probleme financiare în sezonul trecut. În ciuda tuturor dificultăţilor, echipa înfiinţată în 1919 a reuşit să promoveze cu Florentin Petre pe banca tehnică, în urma "barajului" cu marea rivală Oţelul Galaţi. La câteva luni de la sărbătoarea de la Însurăţei, unde a avut loc returul, echipa de fotbal din Brăila a mai primit o veste bună. Va avea susţinere din partea unui "gigant" din zona Golfului!

"Al Dahra – Agricost se alătură Daciei Unirea Brăila! Clubul nostru anunţă că astăzi, 29.07.2021, s-a semnat acordul de parteneriat între Dacia Unirea Brăila şi Al Dahra - Agricost. Oficializarea parteneriatului a fost făcută de Directorul General al Al Dahra-Agricost, Mihai Solomei şi Valentin Avramescu – Preşedintele Daciei Unirea Brăila. 

În istoria de peste un secol a clubului, reprezentativă este perioada anilor '90 cand echipa fanion a oraşului a activat în Liga 1, a jucat o finală a Cupei Romaniei şi a fost semifinalistă a Cupei Balcanice. 

Principalul finanţator al clubului în acea perioadă a fost Insula Mare a Brăilei, astăzi Al Dahra-Agricost!

Cu speranţa că parteneriatul semnat astăzi va fi primul pas către revenirea Dacia Unirea Brăila în prim planul fotbalului romanesc, urăm bun venit Al Dahra - Agricost şi mulţumim în numele brăilenilor pentru ca au ales să se implice în revitalizarea fotbalului brăilean!", a anunţat nou-promovata în Liga 2.

Dacia Unirea Brăila are şapte prezenţe în Liga 1, iar cea mai bună clasare a avut loc în sezonul 1991-1992, când a terminat pe şase. În 1993, a fost finalistă a Cupei României, iar în acelaşi an a fost semifinalistă în Cupa Balcanică, fiind cele mai importante performanţe din istoria clubului. 

Echipa antrenată de Florentin Petre va debuta, în noul sezon din liga secundă, împotriva lui Şelimbăr. Liga 1 începe pe 31 iulie. 

Cine e Al Dahra şi ce implicare are în România

Agricost SA, care are o cifră de afaceri de 410.804.501 RON, un profit net de 87.317.871 RON şi 793 de angajaţi în 2020, a fost preluată, în 2018, de grupul Al Dahra din Emiratele Arabe Unite. Unul dintre personajele-cheie ale companie din zona Golfului este Khadim Al Derei, vicepreşedinte şi cofondator al Al Dahra. Conform Globalaginvesting.com, compania a avut o cifră de afaceri de 1 miliard de dolari, în 2018.

"Al Dahra a fost fondată în Emiratele Arabe Unite, este specializată în cultivarea, producţia şi comercializarea hranei pentru animale, a mărfurilor alimentare esenţiale şi în gestionarea end-to-end a lanţului de furnizare. Al Dahra operează o bancă funciară de 350.000 de acri de teren irigat, cu acces direct la diverse surse de apă, cum ar fi fluviile Dunăre, Colorado şi Nil, folosind cele mai noi tehnologii de irigare şi utilaje agricole moderne.

În România, Al Dahra deţine compania Agricost, care operează cea mai mare fermă din Europa, Insula Mare a Brăilei, cu o suprafata de 56 000 ha şi este implicată în producţia de cereale (grâu, porumb şi orz), seminţe oleaginoase (floarea-soarelui, soia) şi lucernă", a mai transmis clubul.

În 2019, EximBank şi compania Agricost SA au încheiat un acord de finanţare în valoare totală de 28,8 milioane de euro, facilitatea având ca destinaţie continuarea investiţiilor societăţii pentru următorii ani în Insula Mare a Brăilei. 

 

 

viewscnt
Articole similare