Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Preşedintele ANAD dezvăluie schimbări drastice pentru a preveni dopajul: ”Am introdus această obligaţie în lege” | EXCLUSIV

Preşedintele ANAD dezvăluie schimbări drastice pentru a preveni dopajul: ”Am introdus această obligaţie în lege” | EXCLUSIV

Fotbal intern

Comentarii

În cadrul emisiunii Sport Report de pe Telekom Sport, Cristi Balaj, preşedintele Agenţiei Naţionale Anti-Doping, a dezvăluit câteva dintre modificările pregătite pentru a preveni dopajul, în urma scandalului de la Astra.

ANAD-ul pregăteşte schimbări importante în lege, pentru a preveni apariţia unui alt caz ca la Astra. Chiar preşedintele Agenţiei a dezvăluit câteva detalii din modificarea legislativă pregătită şi a explicat cu ce se ocupă de fapt angajaţii ANAD în mod normal.

Cristi Balaj a explicat că puţinele persoane ce lucrează în cadrul agenţiei conduse de el nu pot efectua toate testele ant-doping necesare, astfel că medici certificaţi de ANAD vor fi obligatorii în cadrul federaţilor sportive din România. Aceştia vor avea treaba de a efectua constant controale asupra sportivilor şi a îi informa asupra noilor substanţe interzise, sau asupra altor modificări din lege.

Preşedintele ANAD dezvăluie schimbări drastice pentru a preveni dopajul

”La direcţia de testare şi educaţie avem 13 persoane. Aceste persoane sunt implicate în tot ce înseamnă a trimite informaţii relevamte pentru cluburi si federaţii. Într-un termen scurt am avut peste 300 de sportivi cărora li s-a făcut prelevarea pentru testele de doping, cei ce mergeau la Jocurile Olimpice.

Unii sportivi au fost testaţi de două ori, alţii de cinci, inclusiv fotbaliştii. E greu să mergi la fiecare club în parte, dar de aceea avem materiale care sunt trimise la cluburi dacă le solicită. Trebuie să avem grijă să raspundem prezent când suntem invitaţi. Sunt multe cluburi, majoritatea nu ne invită.

Ne-am asigurat că noua modificare legislativă... am introdus obligaţia ca fiecare federaţie să aibă un contract de colaborare cu un medic care să fie certificiat de către ANAD, la începutul fiecărui an, când apare fiecare listă substanţe noi interzise, la 1 ianuarie, în fiecare an.

Acel medic va fi persoana de legătură între federaţie şi noi şi va avea obligaţia de a face cursuri de informare şi a testa jucătorii. Când avem o temă greoaie sau noutăţi, trimitem materiale pentru a informa cluburile”, a declarat Cristi Balaj, pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: anadcristi balaj 

viewscnt
Articole similare