Pierre-Emerick Aubameyang a devenit căpitanul lui Arsenal în noiembrie 2019, la doar două luni după ce Granit Xhaka fusese ales în funcţie printr-un vot al jucătorilor.

Din pricina unor divergenţe cu fanii, care niciodată nu l-au apreciat cu adevărat pe elveţian, acesta a intrat într-o dispută, care s-a soldat cu fotbalistul înjurându-i pe suporteri.

Clubul a considerat un astfel de fapt inacceptabil şi l-a numit pe Pierre-Emerick Aubameyang în funcţia de căpitan, iar decizia a fost iniţial una inspirată pentru ”tunari”.

Însă, în ultimul an, internaţionalul gabonez a fost de nerecunoscut pe gazon, iar acum a început să creeze probleme mari şi în afara terenului.

După ce i s-a dat aprobarea să plece câteva zile din ţară, Aubameyang s-a întros cu întârziere, iar Mikel Arteta a izbucnit.

Decizia drastică luată de Arsenal în privinţa lui Pierre-Emerick Aubameyang

Mai întâi, atacantul a fost exclus din lot pentru ultimul meci, câştigat de londonezi cu 3-0 împotriva lui Southampton, iar acum a fost scos din funcţia de căpitan.

Clubul a făcut un anunţ oficial, prin care dezvăluia că Aubameyang nu va mai purta banderola, din cauza problemelor sale disciplinare din ultimul timp.

În urma încălcării disciplinare de săptămâna trecută Pierre-Emerick Aubameyang nu va mai fi căpitanul nostru şi nu va fi luat în calcul pentru selecţie pentru meciul împotriva lui West Ham United.

Ne aşteptăm de la toţi jucătorii noştri, mai ales de la căpitan, să nu se abată de la regulile şi standardele pe care le-am impus şi asupra cărora ne-am înţeles.

Suntem complet concentraţi asupra meciului de miercuri”, se arată în comunicatul postat de Arsenal.

Este neclar încă cine va fi desemnat următorul căpitan sau dacă Aubameyan va avea şansa de a îşi redobândi banderola.

Printre numele de pe lista lui Mikel Arteta pentru a îl înlocui pe gabonez ar fi Alexandre Lacazette, Gabriel, Rammsdale, Ben White sau chiar Granit Xhaka.