Experiențe împreună.
You are here:

Şansă uriaşă pentru Chipciu. Mutare de ultimă oră anunţată de belgieni, după ce românul a negociat cu Gigi Becali

Şansă uriaşă pentru Chipciu. Mutare de ultimă oră anunţată de belgieni, după ce românul a negociat cu Gigi Becali

FCSB

Comentarii

Anderlecht are parte de un start de sezon dezamăgitor. În urma revoltelor suporterilor, banca tehnică formată din Simon Davis şi Vincent Kompany a fost îndepărtată de la conducerea echipei, iar noul antrenor este Frank Vercauteren.

Anderlecht a început extrem de slab noul sezon, iar după primele zece etape disputate, este pe un ruşinos loc 13 în clasament, cu doar 9 puncte obţinute şi un golaveraj negativ, -4. În aceste condiţii, în urma protestelor nenumărate iniţiate de suporteri, oficialii clubului au ajuns la concluzia că o schimbare pe banca tehnică ar produce un şoc la echipă.

Astfel, cuplul format din Simon Davis şi Vincent Kompany (antrenor-jucător) a fost îndepărtat, iar acum de rezultatele echipei răspunde Frank Vercauteren.

Odată cu venirea antrenorului de 62 de ani pe banca lui Anderlecht, presa belgiană scrie că şansele lui Chipciu de a juca au crescut enorm. Fără să fi primit vreo şansă în acest sezon, fotbalistul român este dat favorit de jurnalişti pentru a evolua pe postul de fundaş dreapta, mai ales că doi dintre oamenii de bază de pe această poziţie, Saelemaekers şi Najar, sunt accidentaţi.

"Alexandru Chipciu are o mulţime de avantaje pentru a juca sub comanda lui Vercauteren. În primul rând, este foarte solid din punct de vedere fizic, poate evolua pe mai multe poziţii şi poate fi foarte util pentru Anderlecht în faza ofensivă" , au scris belgienii despre românul de 30 de ani.

Becali a fost aproape de a da lovitura. Chipciu a negociat cu FCSB

În vara acestui an, Alexandru Chipciu fusese anunţat de oamenii din staff-ul lui Anderlecht că nu va mai face parte din planurile echipei pentru stagiunea care trebuia să înceapă. Astfel, imediat după plecarea lui Romario Benzar la Lecce, FCSB a rămas descoperită pe poziţia de fundaş dreapta, motiv pentru care Gigi Becali a încercat să-l readucă pe Chipciu la vicecampioana României.

Negocierile au picat, până la urmă, Chipciu nu şi-a găsit echipă şi a rămas în lotul lui Anderlecht, unde doar s-a pregătit la antrenamente şi n-a prins niciun minut în meciurile oficiale.

Alex Chipciu a evoluat timp de patru sezoane la FCSB, perioadă în care a marcat 34 de goluri în 168 de meciuri. La echipa lui Gigi Becali, Chipciu a cucerit trei titluri de campion al României şi alte patru trofee. Este campion şi în Belgia, cu Anderlecht, formaţie alături de care a cucerit şi Supercupa Belgiei. În naţionala României, Alex Chipciu are 47 de selecţii şi 6 goluri. 

viewscnt
Articole similare