Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Şefii FRF i-au spus lui Rădoi ce selecţioner vine! Decizia lui Burleanu şi Stoichiţă după plecarea actualului antrenor al tricolorilor

Şefii FRF i-au spus lui Rădoi ce selecţioner vine! Decizia lui Burleanu şi Stoichiţă după plecarea actualului antrenor al tricolorilor

Echipa națională

Comentarii

S-au înmulţit motivele pentru care Mirel Rădoi nu va mai continua pe banca naţionalei României. Şefii Federaţiei Române de Fotbal au încercat, în ultimele săptămâni, să-l facă să se răzgândească, dar poziţia antrenorului e fragilă. Din discuţiile avute cu Răzvan Burleanu şi Mihai Stoichiţă, tehnicianul a aflat cine l-ar putea înlocui.

Mirel Rădoi a aflat de selecţioner aduc Burleanu şi Stoichiţă: "E român"

În ultima perioadă s-au discutat mai multe scenarii privind viitorul naţionalei României. Şefii fotbalului românesc au vrut să-l facă pe Rădoi să continue şi la "barajul" pentru Campionatul Mondial din 2022, deşi el şi-a anunţat plecarea în această lună, la finalul contractului. Acum, datele problemei s-au schimbat dramatic. 

Islanda ne-a pus o nouă piedică spre un turneu final. După ce ne-a eliminat din "barajul" pentru EURO 2020, naţionala României n-a fost capabilă să învingă o reprezentativă nordică aflată în derivă în actualele preliminarii. România - Islanda s-a terminat 0-0, pe Stadionul Steaua, după ce Macedonia de Nord trecuse pe locul secund, cu câteva ore înainte, după 5-0 în Armenia. 

În cadrul conferinţei de presă de după meciul cu Islanda, Mirel Rădoi a oferit un detaliu important privind următorul selecţioner. Dacă va părăsi prima reprezentativă, atunci următorul antrenor va fi tot un român, semn că FRF nu-şi doreşte să rişte ca în mandatul lui Christoph Daum. 

"Da, s-a discutat (n.r. - să se facă un contract pe o durată mai mare). Au fost anumite argumente din partea FRF şi tocmai de aceea am acceptat să semnez pe această perioadă, pentru că le-am înţeles şi lor argumentele. Nu mai am soluţii acum (n.r. - pentru postul de selecţioner)

Nu mai am soluţii şi cred că nu va fi uşor nici pentru conducerea FRF să aleagă un nou antrenor, dacă noi nu vom mai continua. Din discuţiile pe care le-am avut cu ei în această ultimă perioadă, clar s-a expus atât din partea preşedintelui (n.r. - Răzvan Burleanu), cât şi a lui nea Mihai (n.r. - Stoichiţă) că următorul antrenor, dacă eu nu voi mai dori să continui, va fi român", a declarat Mirel Rădoi. 

Contre între Mirel Rădoi şi Mihai Stoichiţă după România - Islanda 0-0! "Am strigat, au fost încurajări. Toată lumea din jurul meu striga"

Ce variante are FRF pentru postul de selcţioner

Lista e deschisă pentru preşedintele Răzvan Burleanu şi directorul tehnic Mihai Stoichiţă. În acest moment, cu şanse reduse de calificare la "baraj", în condiţiile în care Macedonia de Nord trebuie să se împiedice acasă de Islanda, schimbarea selecţionerului e posibilă. 

Trei antrenori sunt liberi. Ladislau Boloni are cea mai mare experienţă de pe această listă şi a mai condus Românie între 2000-2001, ca mai apoi să treacă pe la echipe importante precum: Sporting Lisabona, Monaco, Standard Liege, Lens, PAOK şi Panathinaikos. 

Constantin Gâlcă, ultimul antrenor care a cucerit titlul cu FCSB şi fost antrenor al României U17, poate fi şi el o variantă. O soluţie low-cost este şi Adrian Mutu, cel care are o relaţie bună cu FRF. Fostul atacant ar putea fi ales pe modelul în urma căruia a fost promovat Rădoi, de la U21, la naţionala de seniori. 

Cum Cosmin Olăroiu a semnat cu noul club, mai rămân şi trei variante din Liga 1. Nemulţumirile lui Gigi Becali la adresa lui Edward Iordănescu s-au înmulţit şi antrenorul poate pleca în iarnă sau în vară, dacă nu va cuceri titlul. 

De asemenea, şi Dan Petrescu este în vederile FRF, mai ales că a mai fost dorit de două ori în trecut pentru această funcţie. Totuşi, "Bursucul" se află sub contract cu CFR Cluj. 

O altă variantă privită cu ochi buni e Laurenţiu Reghecampf, despre care secundul său, Basarab Panduru, a dezvăluit că nu ar fi surprins dacă principalului i s-a oferit postul de selecţioner. 

Afla mai multe despre: mirel radoiselectioner romaniafrfechipa nationala selectionerrazvan burleanumihai stoichita 

viewscnt
Articole similare