Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Trădare! S-au aflat negocierile din "spatele uşilor închise" pentru Ionuţ Lupescu | EXCLUSIV

Trădare! S-au aflat negocierile din "spatele uşilor închise" pentru Ionuţ Lupescu | EXCLUSIV

Special

Comentarii

Sebastian Zachmann a fost invitatul lui Silviu Tudor Samuilă la SportCast cu Sile. Insiderul politic a dezvăluit cum Ionuţ Lupescu a fost amăgit de politicieni în privinţa voturilor de la alegerile de la şefia FRF, în 2018, atunci când Răzvan Burleanu şi-a păstrat postul de preşedinte.

Sebastian Zachmann: "Ionuţ Lupescu căuta susţinere şi la PSD, şi la PNL. Au zis că-l susţin la alegeri"

  • Jurnalistul Sebastian Zachmann a debutat în presă, în 2011, la cotidianul Adevărul. În 2013, a devenit şeful secţiei Politic şi a deţinut această funcţie până la finalul anului 2020. Din ianuarie 2021 face parte din echipa prima TV, unde moderează talk show-il Insider Politic.

Plecând de la întrebarea de ce sportul este atractiv pentru politicieni, Sebastian Zachmann a explicat pe scurt fenomenul şi a dat un exemplu concret din momentul alegerilor de la FRF. 

În aprilie 2018, Răzvan Burleanu a câştigat un nou mandat de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, după ce l-a învins clar, încă din primul tur de scrutin, pe principalul contracandidat Ionuţ Lupescu. Burleanu a obţinut 168 de voturi, iar Ionuţ Lupescu 78 de voturi.

Însă multe dintre voturile promise lui Ionuţ Lupescu nu s-au concretizat la Adunarea Generală a FRF de la acel moment. 

Cum a fost trădat Ionuţ Lupescu: "Ştiu ce se discuta în spatele uşilor închise"

"(n.r. - Sportul) Te ajută la imagine. Este suficient să te duci într-o tribună cu numele mari, să-ţi faci o poză cu Hagi şi să distribui pe reţelele sociale, care ajung până la talpa partidului. Marile partide sunt bine dezvoltate în mediul online, au influenceri, fabrici de conţinut politic, care se duc până la ultimul votant de la firul ierbii. O poză cu Hagi, Gică Popescu cântăreşte mai mult decât o promisiune politică. 

Că tot vorbeam despre Ionuţ Lupescu şi m-ai provocat despre legăturile subterane dintre fotbal şi politică... Atunci când a candidat el pentru FRF, când a fost învins de Răzvan Burleanu, în 2018, ştiu că discutam cu mulţi lideri politici. Ionuţ Lupescu căuta susţinere şi la PSD, şi la PNL. Toată lumea îi zicea <<Da, Ionuţ, te susţinem>>. Ştiu ce se discuta în spatele uşilor închise. Când mergea Ionuţ Lupescu cu anvergura sa de mare fotbalist şi de angajat la UEFA... Se întorcea în România şi nimeni nu voia să-i ştirbească statuia asta de om important, de pilon pentru fotbalul românesc. 

Politicienii, evident duplicitari, una îi spuneau la discuţiile între patru ochi sau când participa el la şedinţele de partid şi când ieşea de la şedinţă <<Lasă, domnule, că ştim mai bine ce trebuie să facem>>. Şi oamenii din judeţ legaţi şi de federaţie, şi de partid decideau altfel decât discuţiile restrânse de la Bucureşti", a declarat Sebastian Zachmann, la SportCast cu Sile. 

Silviu Tudor Samuilă a împărtăşit şi el informaţiile pe care le deţine despre alegerile la care Răzvan Burleanu a avut contracandidat. 

"Se leagă ce ştii tu, ce ştiu eu. Când echipa lui Lupescu a intra în sala alegerilor, unul dintre oamenii de lângă Ionuţ Lupescu, Chivu dacă nu mă înşel, a început să se uite stânga-dreapta şi a început să le spună ăstora <<Ăştia nu sunt ăia cu care am vorbit>>. La alegeri, delegaţii care au venit să bage plicul în urnă erau alţii şi atunci au început să-şi dea seama că ceva nu se pupă", a spus Silviu Tudor Samuilă. 

La SportCast cu Sile, Zachmann a vorbit despre implicarea politicului în sport şi despre modul cum sportul este influenţat de deciziile politice. 

Afla mai multe despre: sebastian zachmannsilviu tudor samuilăionut lupescuionut lupescu alegeri frf 

viewscnt
Articole similare