Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Ultimele imagini cu grănicerii de pe Insula Şerpilor, chiar înainte să fie ucişi de armata rusă + Vitali Kliciko, gata să lupte cu arma în mână: ”Nu am altă şansă”


VIDEO | Ultimele imagini cu grănicerii de pe Insula Şerpilor, chiar înainte să fie ucişi de armata rusă + Vitali Kliciko, gata să lupte cu arma în mână: ”Nu am altă şansă”

Special

Comentarii

Presa din Ucraina a publicat ultimele imagini cu grănicerii care se aflau pe Insula Şerpilor şi care au fost ucişi de armata Rusiei, după ce au refuzat să se predea.

13 grăniceri care păzeau Insula Şerpilor au fost declaraţi eroi în Ucraina. Aceştia au fost atenţionaţi de comandantul unei nave ruseşti să se predea, altfel riscă să fie ucişi.

Cei 13 soldaţi au refuzat să se predea, ba chiar i-au sfidat pe ruşii aflaţi pe navă şi i-au înjurat. Din păcate, cei 13 grăniceri au fost ucişi.

Ultimele imagini cu grănicerii aflaţi pe Insula Şerpilor, înainte să fie ucişi

Ucraina a fost atacată din 3 direcţii de armata rusă: din Nord, din Est şi din Sud. Ruşii au cucerit inclusiv Insula Şerpilor, o stâncă aflată la 45 de kilometri de Sulina, care are o importantă miză strategică.

Odată cu cucerirea acestui obiectiv, armata rusă a închis accesul Ucrainei la Mare Neagră, o lovitură pentru administraţia de la Kiev.

Insula Şerpilor nu este locuită, dar acolo se afla o bază militară ucraineană, apărată însă de doar 13 grăniceri. Aceştia au fost abordaţi de comandantul unei nave militare ruseşti, care le-a transmis că trebuie să se predea, altfel vor fi ucişi.

Cei 13 au refuzat să se conformeze, ba chiar l-a înjurat pe comandatul navei: ”Du-te dracului!”, a fost mesajul grănicerilor către agresori.

Din păcate, cei 13 soldaţi de pe Insula Şerpilor au fost ucişi după ce au fost atacaţi cu o rachetă şi cu lovituri de artilerie.

Acum, site-ul gazeta.ua a publicat ultimele imagini cu grănicerii de pe Insula Şerpilor, imagini surprinse în timp ce ruşii de pe navă le cereau să se predea.

Vitali Kliciko, decis să lupte cu arma în mână contra ruşilor

Între timp, tancurile armatei ruse au reuşit să intre în Kiev, după bătălii crâncene. Capitala Ucrainei este sub asediu şi peste tot se aud explozii şi focuri de armă.

Vitali Kliciko, primarul oraşului şi fost campion mondial la box, categoria grea, spune că este decis să intre în armată şi să lupte cu arma în mână contra agresorilor.

În vârstă de 50 de ani, Vitali Kliciko a transmis un nou mesaj de încurajare pentru ucraineni: ”N-am altă şansă, trebuie să fac asta. Voi lupta!. Cred în Ucraina, cred în ţara mea, cred în poporul meu”, a spus Kliciko, citat Reuters.

Afla mai multe despre: ucraina 

viewscnt
Articole similare