Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Au fost "stăpâni" cu Gigi Becali, dar au comis-o! Clubul din Superliga care s-a sucit după controversa de la LPF: "Semnătura a apărut într-o altă secţiune"

Au fost "stăpâni" cu Gigi Becali, dar au comis-o! Clubul din Superliga care s-a sucit după controversa de la LPF: "Semnătura a apărut într-o altă secţiune"

Superliga

Comentarii

Un club din Superliga a anunţat că a comis o greşeală atunci când a votat pentru ca echipele să nu mai fie obligate să folosească un jucător U21. Astfel, coaliţia lui Gigi Becali s-a diminuat, la câteva ore distanţă.

Clubul din Superliga care a dat-o la întors după ce i-a făcut pe plac lui Gigi Becali: "Dintr-o regretabilă eroare"

Gigi Becali a separat "stăpânii" de "sclavi", marţi, la sediul LPF, unde s-a votat în privinţa regulii U21. După ce scorul a fost 7-7, cu două abţineri, Gigi Becali a pornit tirada la adresa cluburile care s-au declarat pentru menţinerea regulii, iar Dan Şucu şi Vlad Iacob au fost atacaţi direct. 

Însă, un club care a votat contra regulii U21 a dat-o la întors. Nou-promovata Poli Iaşi a anunţat că a votat greşit şi că de fapt ar fi dorit să se abţină. 

"Politehnica Iaşi susţine dezvoltarea fotbalului juvenil, drept dovadă fiind numărul ridicat de jucători tineri din lotul echipei noastre pentru noul sezon. În acest moment, în stagiul de pregătire din Bulgaria, unde se află Poli, există nu mai puţin de 12 jucători eligibili pentru regula U21 în sezonul 2023-2024. De asemenea, unul dintre obiectivele clubului nostru este participarea echipelor Academiei în Liga Elitelor, cel mai înalt nivel competiţional juvenil din România, tocmai din dorinţa de a creşte tinerii jucători în vederea participării în întrecerile seniorilor.

La Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal de astăzi s-a discutat despre anularea regulii U21 pentru prima ligă. Pentru că propunerea nu a fost pe ordinea de zi, poziţia clubului nostru a fost de abţinere la dezbaterea acestui proiect, nu de vot favorabil, aşa cum a reieşit din declaraţiile publice de după şedinţă. Dintr-o regretabilă eroare, semnătura reprezentantului Politehnicii a apărut într-o altă secţiune, pe tabelul respectiv neexistând rubrică pentru abţineri.

Opţiunea clubului noastră este foarte clară! Politehnica Iaşi susţine şi respectă regula U21 aşa cum reiese şi din rapoartele de arbitraj de la jocurile oficiale din sezonul precedent, numărul jucătorilor născuţi în anii 2002 şi 2004 fiind mult mai mare decât 2 aşa cum impun regulamentele. În total, Poli a utilizat, în sezonul 2022-2023, 11 jucători U20 conform statisticilor oficiale publicate de Federaţia Română de Fotbal.

Clubul nostru rămâne un partener al FRF şi sprijină orice iniţiativă de dezvoltare a fotbalului juvenil românesc", a transmis Poli Iaşi. 

  • Au votat pentru ca echipele să nu mai fie obligate să introducă jucător U21: FCSB, Universitatea Craiova, CFR Cluj, FC Botoşani, U Craiova 1948, Hermannstadt, Poli Iaşi. 
  • S-au opus modificării regulii U21: FC Voluntari, Oţelul Galaţi, Dinamo Bucureşti, Petrolul, UTA, U Cluj şi Rapid Bucureşti. 
  • S-au abţinut: Farul Constanţa şi Sepsi Sfântu Gheorghe. 

Afla mai multe despre: gigi becalivot lpf regula u21poli iasi 

viewscnt
Articole similare