Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Meciul care l-a făcut pe MM Stoica să vină la stadion cu şase ore înainte de start: ”Mi-au ţinut loc nişte prieteni luptători” | EXCLUSIV

Meciul care l-a făcut pe MM Stoica să vină la stadion cu şase ore înainte de start: ”Mi-au ţinut loc nişte prieteni luptători” | EXCLUSIV
Comentarii

Mihai Stoica a rememorat partida istorică de la Galaţi, dintre Oţelul şi Juventus Torino. Oficialul FCSB a dezvăluit că s-a numărat printre norocoşii care s-au aflat pe Stadionul Dunărea şi a povestit o întâmplare memorabilă cu doi grei din fotbalul italian.

În 1988, Oţelul Galaţi a terminat pe locul patru în Liga 1 şi şi-a asigurat biletul pentru Cupa UEFA. Pe 7 septembrie 1988, gălăţenii au primit vizita lui Juventus Torino, una dintre cele mai puternice echipe din Europa la vremea respectivă.

Vestea că ”Bătrâna Doamnă” vine la malul Dunării i-a făcut pe spectatorii gălăţeni să ia cu asalt Stadionul Dunărea, cea mai mare arenă din judeţ, iar peste 30.000 de fani  s-au strâns pentru a-i vedea la treabă pe Tacconi, Rui Barros, Michael Laudrup, sau Altobelli.

Mihai Stoica a intrat în discuţie cu doi campioni mondiali: ”Am vorbit cu ei”

Oţelul s-a impus în tur prin reuşita lui Ion Profir de la 11 metri şi a intrat în istorie, fiind singura echipă românească ce a reuşit să o învingă pe Juventus. Returul de la Torino a fost adjudecat clar de piemontezi, scor 5-0, care au avansat în faza următoare a competiţiei.

Mihai Stoica a povestit o întâmplare premergătoare meciului. Preşedinte CA al FCSB, un fan înrăit al fotbalului italian, s-a întâlnit cu Gaetano Scirea şi Dino Zoff, doi dintre artizanii câştigării titlului mondial de către Italia în 1982.

”Am mers pe lângă hotelul în care stăteau (n.r. cei de la Juventus) şi i-am văzut pe Dino Zoff şi pe Gaetano Scirea. Eu eram disperat de fotbalul italian, chiar şi pe vremea aceea. Ştiam câteva cuvinte în italiană, m-am dus şi am vorbit cu ei... ”Bravo mă! Am stat de vorbă cu Zoff” Era un gigant (n.r. Zoff) Amândoi erau uriaşi. Au ieşit campioni mondiali în 1982.

Meciul a fost la ora 17:00. Eu am fost la 11:00 şi nu era loc pe stadion. Aveam prieteni luptători şi mi-au ţinut loc. S-a extins stadionul, special pentru meciul ăsta. Pe atunci, România avea putere mare”, a spus Mihai Stoica la Orange Sport.

 

Afla mai multe despre: mihai stoicaoţeluljuventuscupa uefadino zoff 

viewscnt
Articole similare