Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Edi s-a gândit la Chipciu ca fundaş stânga?". Oficialul FRF a răspuns pe loc. Ce a spus despre veteranul de la U Cluj

"Edi s-a gândit la Chipciu ca fundaş stânga?". Oficialul FRF a răspuns pe loc. Ce a spus despre veteranul de la U Cluj

Echipa națională

Comentarii

Edi Iordănescu a avut probleme în materie de fundaşi stânga, la acţiunea "tricolorilor" din luna martie şi a fost nevoit să improvizeze, sau, să apeleze la o variantă de urgenţă, prin titularizarea lui Raul Opruţ.

Selecţionerul echipei naţionale a fost nevoit să improvizeze la partida cu Irlanda de Nord. Pe postul de fundaş stânga a fost folosit Cristi Manea, fundaşul dreapta de meserie al celor de la CFR Cluj.

Acesta nu a avut parte de cea mai bună prestaţie pe partea opusă a terenului, astfel, Iordănescu a decis să-l titularizeze pe Raul Opruţ, fundaşul stânga român al celor de la Kortrijk, împrumutat de belgieni la FC Hermannstadt, pentru a doua parte a acestui sezon.

O variantă surprinzătoare pentru postul de fundaş stânga este Alexandru Chipciu, om care a făcut parte din lotul României la EURO 2024, atunci când juca o poziţie mai ofensivă, pentru echipa sa de club, Anderlecht, cât şi pentru naţionala antrenată la acea vreme de Anghel Iordănescu.

Nicolae Dică a remarcat varianta Chipciu şi i-a evidenţiat calităţile care îl recomandă pe fostul jucător de la Anderlecht, pe postul de fundaş stânga la naţionala României.

Alexandru Chipciu, o variantă reală pentru Edi Iordănescu?

"S-a gândit Edi Iordănescu la Chipciu în poziţia de fundaş stânga? Din punctul meu de vedere, în momentul în care Chipciu la U Cluj a jucat ca fundaş dreapta şi fundaş stânga a făcut-o foarte bine.

Noi avem o problemă la postul de fundaş stânga. Are experienţă. Este un jucător de forţă, un jucător de viteză şi un jucător de grup", a spus Nicolae Dică, la Fanatik.

Andrei Vochin, oficial al Federaţiei Române de Fotbal şi consilierul preşedintelui Răzvan Burleanu a răspuns întrebării adresate de fostul tehnician al celor de la FC Voluntari şi îi susţine propunerea, însă, a observat o problemă pe întregul flanc stâng, în formulă în care ar fi utilizat experimentatul fotbalist al celor de la Universitatea Cluj.

"Cu siguranţă s-a gândit, doar că la poziţia asta de fundaş stânga el are o problemă. Chipciu este fundaş stânga de picior drept. Fundaşul central stânga, Burcă, este de picior drept.

Orice inter stânga este jucător de picior drept. În afară de Ianis Hagi care e jucător de ambele picioare, în cazul în care ar juca pe acea poziţie. Atacantul stânga este jucător de picior drept.

În condiţiile acestea este foarte dificil să dezvolte atacul poziţional. Asta pentru că nu ar fi niciun jucător de picior stâng pe toată partea aceea", a răspuns Andrei Vochin.

Afla mai multe despre: edi iordanescunicolae dicaandrei vochinalexandru chipciufrfechipa nationalau cluj 

viewscnt
Articole similare