Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Va construi Gigi Becali un stadion nou pentru FCSB? Cum a răspuns Mihai Stoica

Va construi Gigi Becali un stadion nou pentru FCSB? Cum a răspuns Mihai Stoica

FCSB

Comentarii

Mihai Stoica a fost întrebat dacă Gigi Becali ia în calcul construirea unui nou stadion pentru FCSB, pentru ca echipa să nu mai fie nevoită să se plimbe prin alte oraşe atunci când Arena Naţională este ocupată cu diverse evenimente.

FCSB este nevoită din nou să se mute de pe National Arena, după ce aici au fost programate un concert şi Campionatul Internaţional de Gaming - DOTA 2.

În acest context, Mihai Stoica a fost întrebat de mai mulţi suporteri dacă Gigi Becali vrea să construiască un nou stadion pentru FCSB, un plan pe care omul de afaceri l-a avut în trecut.

Va investi Gigi Becali în construcţia unui nou stadion pentru FCSB? Ce spune Mihai Stoica

În ultimii ani, FCSB a fost nevoită să-şi caute stadion cât mai aproape de Bucureşti de fiecare dată când National Arena a fost închisă pentru diverse evenimente. Echipa lui Gigi Becali a evoluat astfel fie la Piteşti, fie la Giurgiu.

FCSB se confruntă din nou cu această problemă. După 12 septembrie, când este programat derby-ul cu Dinamo, echipa lui Gigi Becali este nevoită să-şi caute un alt stadion.

National Arena se va închide după ce aici au fost programate un concert internaţional (18 septembrie) şi Campionatul Internaţional de Gaming - DOTA 2 (7-17 octombrie).

FCSB va disputa în această perioadă două partide pe teren propriu, cu Academica Clinceni (25 septembrie) şi cu Mioveni (16 octombrie). Mihai Stoica a dezvăluit că a făcut deja o cerere pentru a juca pe noul stadion Steaua, dar şansele sunt destul de mici să primească un răspuns pozitiv.

În tot acest context, Mihai Stoica a fost întrebat de suporteri dacă Gigi Becali mai ia în calcul construirea unui nou stadion pentru FCSB. Managerul sportiv al ”roş-albaştrilor” susţine însă că niciun club din România nu-şi poate permite o astfel de investiţie, care este extrem de greu de amortizat:

”Investiţie este foarte mare şi nu se justifică. Uite, s-au investit sume foarte mari în această bază (n.r. baza din Berceni, unde funcţionează şi academia clubului)... Se justifică, pentru că în această bază cresc fotbalişti. Uite, am văzut acum un meci al echipei FCSB, generaţia celor născuţi în 2007, este o încântare să vezi aceşti copii.

E clar că milioanele care s-au băgat în această bază se vor întoarce, investiţia se va amortiza. În primul rând, au început deja să joace şi vor juca la prima echipă şi probabil că vor pleca pe bani mulţi în străinătate.

Nu se justifică sub nicio formă să construieşti un stadion. Chiar sub nicio formă. Sunt echipe care au ajuns în insolvenţă, unele chiar în faliment. Şi vorbim despre CFR, vorbim despre Dinamo, vorbim despre Timişoara, vorbim de Vaslui, branduri foarte puternice.

(n.r. că Rapid va avea stadion nou) Rapidul nu are stadion, nu e cum clubul Rapid ar fi investit 30 sau 50 de milioane sau cât a costat. Rapid va putea joace, dacă Dinamo îşi făcea stadion, Dinamo juca, noi avem problemele pe care le avem, asta este situaţia”, a explicat Mihai Stoica, în urmă cu aproximativ o săptămână, într-un live pe contul de Facebook al FCSB-ului.

Gigi Becali a avut în plan construcţia unui nou stadion

Patronul FCSB a investit mai multe milioane de euro într-o bază de pregătire în Berceni, care acum ofertă condiţii foarte moderne. Lângă acea bază, Gigi Becali deţine un teren de mai multe hectare şi s-a discutat că aici ar urma să construiască un nou stadion.

Planul ar fi fost completat de investiţiile făcute de Primăria Sectorului 4, care va prelungi cu încă o staţie Magistrala 1 de metrou. Noua staţie va avea ieşire în apropiere de baza de pregătire a FCSB-ului, astfel că accesul suporterilor ar fi fost foarte uşor.

Sandu Boc, fost vicepreşedinte al LPF, a afirmat într-un interviu acordat în urmă cu doi ani că Gigi Becali chiar are în plan construirea unui nou stadion pentru FCSB: ”Gigi Becali va face şi un stadion. Până acum nu a avut timp să se ocupe de asta”, a spus Alexandru Boc, în octombrie 2019.

Între timp, patronul FCSB pare că a renunţat la această idee din cauza costurilor foarte ridicate.

Afla mai multe despre: fcsb 

viewscnt
Articole similare