Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cine este Sheriff Tiraspol, adversara Farului din Champions League. Are un lot cotat sub cel al "marinarilor". Nu a putut juca acasă meciurile europene din sezonul trecut

Cine este Sheriff Tiraspol, adversara Farului din Champions League. Are un lot cotat sub cel al "marinarilor". Nu a putut juca acasă meciurile europene din sezonul trecut
Comentarii

Farul Constanţa o va întalni in primul tur preliminar Champions League pe Sheriff Tiraspol, campioana Moldovei. În sezonul trecut a participat în grupele Europa League, grupă din care au mai facut parte Manchester United şi Real Sociedad. A terminat grupa pe locul al treilea şi a continuat sezonul european în Conference League.

Sheriff Tiraspol, adversara Farului Constanţa, în primul tur preliminar Champions League

Campioană a Moldovei de 20 de ori, Sheriff a impresionat şi în Liga Campionilor în sezonul 2021/2022, când a obţinut o victorie istorică împotriva celor de la Real Madrid cu scorul de 2-1.

La finele grupei de Champions League, Sheriff a încheiat pe locul al treilea. În sezonul recent încheiat au câştigat cupa şi campionatul Moldovei.

13 milioane de euro este cota de piaţă a adversarei Farului. Cel mai valoros jucator al echipei din Tiraspol este Rasheed Akanbi, totodată şi golgheterul echipei în sezonul trecut.  

Nigerianul are o cotă de 1.2 milioane de euro şi are de 24 de ani. 

Farul stă mai bine din punct de vedere al cotelor, cu o valoare totală a lotului de 21 de milioane de euro. Jucatorul cu cea mai mare cotă este mijlocaşul Tudor Băluţă, cu o cotă de 2.8 milioane de euro, conform Transfermarkt. 

Primul meci se va juca la Ovidiu pe 11 sau 12 iulie, returul e în deplasare, pe 18 sau 19 iulie. 

În Iunie 2022, UEFA a luat decizia să mute meciurile disputate acasă de Sheriff la Chişinău, din cauza conflictului militar din Ucraina. Astfel, forul european a interzis disputarea partidelor din competiţiile europene în Transnistria.

Articol scris de Cristian Năstase

Afla mai multe despre: farul constanta sheriff tiraspolcine este sheriff tiraspolfarul constanta champions league 

viewscnt
Articole similare