Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Tricolorii se luptă pentru biletele la Jocurile Olimpice! Camelia Potec anunţă: "Va fi cea mai fierbinte vară"

Tricolorii se luptă pentru biletele la Jocurile Olimpice! Camelia Potec anunţă: "Va fi cea mai fierbinte vară"

Sporturi

Comentarii

Înotătorii români se vor lupta cu timpii săptămâna viitoare la Campionatul Naţional, competiţie acreditată care le poate asigura calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Sunt zile de foc pentru sportivii români de la nataţie. Medaliată cu aur olimpic, Camelia Potec, Managerul Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, a dezvăluit că „tricolorii” se vor lupta la naţionalele de săptămâna viitoare nu doar pentru medalii, ci şi pentru biletele de Paris.

„Pentru mulţi sportivi este cea mai importantă competiţie din ultimii patru ani, pentru că au şansa să facă baremul pentru JO acasă... bazinul îl cunosc, condiţiile sunt extraordinare, ei ştiu deja fluxul lucrurilor care se întâmplă la CN, din toate punctele de vedere vor fi motivaţi, rămâne să fie şi în formă în ziua competiţiei. Sper să avem cât mai mulţi sportivi calificaţi la JO, juniorii au timpi de calificare la CE, aşa că la final de CN sperăm să avem veşti bune din toate punctele de vedere”, a declarat Camelia Potec, manager Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern, pentru Sportsnet.ro

Până în prezent, avem doi sportivi de la nataţie calificaţi la JO de la Paris, Vlad Stancu (în probele de 800 m şi 1500m liber) şi David Popovici (în probele de 100m şi 200 m liber).

La naţionalele de înot care se vor desfăşura în bazinul de la Otopeni în perioada 17-21 aprilie va fi un adevărat record de participanţi.

„Toţi sportivii vin la aceste naţionale pentru a câştiga medalii pentru cluburile la care ei activează, dar cel mai important este că în urma rezultatelor de la CN se vor forma loturile naţionale care ne vor reprezenta în această vară la toate competiţiile de obiectiv: Campionatul European de juniori, Campionatul European de seniori. Vom avea un număr record de participanţi la CN, peste 600 de sportivi, sperăm să vedem şi rezultate bune şi foarte bune” - Camelia Potec, manager Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern.

Până la concursul de înot, în acest final de săptămână săritorii în apă îşi vor disputa medaliile naţionale. Tot la bazinul de la Otopeni se va disputa competiţia, rezervată atât seniorilor, cât şi juniorilor 1 şi 2.

Camelia Potec: „Va fi cea mai fierbinte vară”

Câştigătoare a aurului olimpic în proba de 200m liber la JO Atena 2004, Camelia Potec înţelege prin ce trec sportivii  cu 2-3 luni înainte de startul competiţiei supreme a lumii.

„Tensiunea devine din ce în ce mai apăsătoare, presiunea pe care tu ca sportiv ţi-o pui zi de zi la antrenamente devine din ce în ce mai mare. Este clar că atunci când lucrezi 4 ani mai ai doar 2-3 luni până la JO, ai senzaţia că timpul este foarte scurt, dar, pe de altă parte, tu ca sportiv abia aştepţi să înoţi” - Camelia Potec, manager Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern.

Potec recunoaşte că şi pentru ea emoţiile cresc odată cu apropierea lunii iulie.

„Va fi cea mai fierbinte vară pentru mine ca manager al Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern. Vara 2024 este una specială, presiunea şi tensiunea sunt mari doar o dată la patru ani, aşa cum este în 2024” - Camelia Potec, manager Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern.

Afla mai multe despre: camelia poteccamelia potec inotjocurile olimpice paris 2024 

viewscnt
Articole similare