Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gafa făcută de Ianis Hagi? Gică Craioveanu spune de ce nu joacă tricolorul la Alaves: "N-a avut norocul ăsta, pe care mulţi dintre noi l-am avut" | EXCLUSIV

Gafa făcută de Ianis Hagi? Gică Craioveanu spune de ce nu joacă tricolorul la Alaves: "N-a avut norocul ăsta, pe care mulţi dintre noi l-am avut" | EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

Gică Craioveanu, campionul României cu Universitatea Craiova, a vorbit, din Spania, despre situaţia lui Ianis Hagi, care apare sporadic pe teren pentru Alaves, în LaLiga.

A greşit Ianis Hagi în vara trecută când a ales-o pe Alaves? Gică Craioveanu spune ce a observat

Apărat de Gică Hagi pentru perioada petrecută în LaLiga, Ianis Hagi este în lotul naţional pentru meciul cu Columbia. După, mijlocaşul de 25 de ani se întoarce la Alaves, unde încă încearcă să-şi câştige locul de titular. 

În ultima perioadă, antrenorul Luis Garcia fie l-a lăsat pe bancă, fie l-a introdus jumătate de oră sau doar câteva minute, iar Gică Craioveanu are o posibilă explicaţie pentru stagiunea românului. 

Fostul fotbalist de la Real Sociedad, Villarreal sau Getafe consideră că Ianis Hagi nu se pliază pe stilul de joc impus la Alaves, unde ar fi nevoit să facă la fel de bine şi faza defensivă, pe lângă acţiunile ofensive. 

"Alaves a fost mereu o echipă de heirup, muncitoare, de sacrifiu. Ianis e un jucător de talent. Pentru mine, el şi Luis Rioja sunt cei mai talentaţi jucători ai lui Alaves, la calitate, dar la Alaves e exact ca la Osasuna. Se cere compromis, se cere să faci la fel de bine şi faza ofensivă, şi faza defensivă. Ianis Hagi face faza defensivă, dar nu cum vrea mister. Ianis nu e jucător de sacrifiu, ajută în apărare, dar nu la nivelul pe care-l vrea mister (n.r. - Luis Garcia). 

Dacă Ianis s-ar sacrifica sau s-ar apăra mai mult, nu ar mai fi la fel de bun în atac. Asta e singura problemă a lui Ianis la Alaves. Eu am fost atacant, doar că eu am avut un noroc chior. Marcam goluri şi când marchezi băieţii îţi spun că aleargă pentru tine, dar că trebuie să le bagi bani în buzunar. Dacă nu (n.r. - marchezi), ei nu mai aleargă. 

Ianis nu este un marcator şi n-a avut şansa să aibă mai multe meciuri consecutive. Dacă ai un antrenor care are încredere în tine şi îţi dă şase meciuri la rând tu nu poţi să nu creşti ca jucător, e imposibil. La început e greu, că nu cunoşti echipa, sistemul, ţara şi e dificil. El n-a avut norocul ăsta, pe care mulţi dintre noi l-am avut", a spus Gică Craioveanu pentru Orangesport.ro.  

Ianis Hagi are concurenţă în naţională cu Dennis Man

Doar împrumutat la Alaves, Ianis Hagi se va întoarce în vară la Rangers, cu care mai are contract până în 2026, iar Gică Craioveanu consideră că Dennis Man, fotbalistul Parmei, i-a luat faţa în partea dreaptă a atactului naţionalei

"Eu cred că da (n.r. - Edi va avea dubii să-l titularizeze), că în momentul ăsta Man e titular şi am văzut că e cel mai bun sezon al lui. Mă uit la băieţii noştri, nu e uşor, minute o să aibă Ianis... Edi e un băiat inteligent, nu-l poate lăsa în afara echipei dacă marchează şi face diferenţa", a adăugat marele fotbalist al Universităţii Craiova, pentru Orangesport.ro. 

Articol scris de Răzvan Ionaşcu

 

Afla mai multe despre: ianis hagigica craioveanuianis hagi alavesianis hagi gica hagi 

viewscnt
Articole similare